Διεγράφη ο Παπαχριστόπουλος -Στον Κουίκ η έδρα του – Τέλος στην ΚΟ των ΑΝΕΛ

68

Από το βήμα της Βουλής ο Πάνος Καμμένος προανήγγειλε ότι σε λίγα λεπτά θα διαγράψει τον βουλευτή Θανάση Παπαχριστόπουλο από την ΚΟ των ΑΝΕΛ κι έτσι έγινε. Σε ανακοίνωσή τους οι ΑΝΕΛ ανέφεραν: «Με απόφαση του Προέδρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνου Καμμένου, ο βουλευτής Β’ Αθηνών Θανάσης Παπαχριστόπουλος διαγράφεται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος», ενώ στην επιστολή που έστειλε ο Πάνος Καμμένος στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση ανέφερε: «Σας δηλώνω ότι ο βουλευτής Παπαχριστόπουλος Αθανάσιος, από σήμερα 8 Φεβρουαρίου 2019 δεν ανήκει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα «Ανεξάρτητοι Έλληνες – Εθνική Πατριωτική Δημοκρατική Συμμαχία».

Ο ίδιος ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος μετά τη διαγραφή του παραιτήθηκε από βουλευτής της Β’ Αθηνών. Πλέον η έδρα του κ. Παπαχριστόπουλου περνά στον πρώτο επιλαχόντα και νυν υφυπουργό Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ ο οποίος αναμένεται να ορκισθεί τις επόμενες ημέρες. 

Με την παραίτηση Παπαχριστόπουλου διαλύεται αυτόματα και η ΚΟ των ΑΝΕΛ, καθώς, σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, για να συγκροτηθεί μια Κοινοβουλευτική Ομάδα χρειάζεται τουλάχιστον πέντε βουλευτές, οι οποίοι να έχουν εκλεγεί με το ψηφοδέλτιο του συγκεκριμένου κόμματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ