Δύτες κολύμπησαν πλάι σε έναν γιγαντιαίο λευκό καρχαρία (vid)

108

Ένας γιγαντιαίος λευκός καρχαρίας, από τους μεγαλύτερους που έχει δει ποτέ άνθρωπος, εντοπίστηκε στα νερά ανοικτά των ακτών της Χαβάης από μια ομάδα δυτών, που είχε την πολυτέλεια να κολυμπήσει στο πλάι αυτού του θαλάσσιου αρπακτικού.

Ο θηλυκός καρχαρίας, μήκους έξι μέτρων, με σημάδια παρόμοια με αυτά του Deep Blue, ενός από τους μεγαλύτερους καρχαρίες που έχουν θεαθεί ποτέ, εμφανίστηκε απροειδοποίητα την Τρίτη, καθώς ανυποψίαστοι μικρότεροι καρχαρίες-τίγρεις απολάμβαναν ένα λουκούλλειο γεύμα: κατασπάραζαν το πτώμα μιας φάλαινας σε αποσύνθεση, κοντά στο νησί Οάχου.

«Βλέπαμε μερικούς (καρχαρίες-τίγρεις) όταν έφθασε, κι όλοι οι υπόλοιποι καρχαρίες έγιναν καπνός. Τότε, άρχισε να τρίβεται πάνω στο σκάφος», αφηγήθηκε η Όσιαν Ράμζι, δύτρια, στην εφημερίδα Honolulu Star-Advertiser.

«Ήταν απλά ένας ευγενικός γίγαντας που ήθελε να χρησιμοποιήσει το σκάφος μας για να ξυστεί» εξήγησε η Ράμζι, επαγγελματίας δύτρια και ειδική στους καρχαρίες, που δίνει αγώνα για την προστασία τους.

Κολύμπησε πλάι-πλάι με τον θηλυκό καρχαρία για «μεγάλο μέρος της ημέρας». Η ομάδα τράβηξε καθηλωτικά πλάνα από τη συνάντηση.

 

Δείτε το βιντεο

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ