Δ. Κουτσούμπας : Επίσκεψη στο μνημείο του αντιναζιστικού αγώνα & του Ν. Μπελογιάννη στη Γερμανία.

127

Επίσκεψη στο μνημείο του Ν. Μπελογιάννη και των ηγετών του γερμανικού και παγκόσμιου Κομμουνιστικού κινήματος (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Στεφάνι στο μνημείο των ηγετών του γερμανικού και παγκόσμιου Κομμουνιστικού κινήματος Ρ. Λούξεμπουργκ, Κ. Λίμπκνεχτ και Β. Πικ, κατέθεσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας το πρωί της Κυριακής. Το μνημείο είναι επίσης αφιερωμένο και στους ανώνυμους νεκρούς της ταξικής πάλης και του αντιναζιστικού αγώνα στη Γερμανία.

«Εδώ από το Βερολίνο, σήμερα, τιμάμε τους ηρωικούς νεκρούς του αγώνα. Της ελληνικής εργατικής τάξης, της γερμανικής εργατικής τάξης, του επαναστατικού κινήματος, του διεθνούς κινήματος, που πρόσφεραν πολλά στην ανθρωπότητα, στις χώρες τους, για να μπορέσουν οι νέες γενιές να ζήσουν καλύτερα» τόνισε ο Δ. Κουτσούμπας. «Τα οράματα, τα ιδανικά για τα οποία έπεσαν όλοι αυτοί οι κομμουνιστές, οι αγωνιστές είναι ζωντανά, είναι επίκαιρα και μας καλούν στον αγώνα ώστε να τα κάνουμε πράξη», σημείωσε.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, επικεφαλής αντιπροσωπείας του Κόμματος, αποτελούμενης από τον Κώστα Παρασκευά,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και τον Ζήση Λυμπερίδη, μέλος της γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και συνοδευόμενοι από μέλη και φίλους του ΚΚΕ που ζουν στο Βερολίνο, επισκέφτηκαν στη συνέχεια το μνημείο του Ν. Μπελογιάννη στο χώρο της πρώην Ανώτατης Σχολής Οικονομίας της ΓΛΔ, όπου κατέθεσαν στεφάνι και λουλούδια.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ επισκέφτηκε στη συνέχεια το σοβιετικό μνημείο στο  πάρκο Τρέπτοουερ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ