Εκατοντάδες μαθητές διαδήλωσαν κατά του φασισμού στο κέντρο της Αθήνας

71
Με τη συμμετοχή εκατοντάδων μαθητών πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας το αντιφασιστικό συλλαλητήριο Με συνθήματα όπως «η νεολαία στην πρώτη γραμμή κόντρα στον φασισμό και στον εθνικιστή» και «κάθε ψήφος στη Χρυσή Αυγή γίνεται μαχαίρι στα χέρια των ναζί», οι μαθητές εξέφρασαν την αντίθεση τους σε εθνικιστές δράσεις που πραγματοποιούντα σε σχολεία της χώρας, κατά της συμφωνίας των Πρεσπών.
Εκατοντάδες μαθητές διαδήλωσαν στο κέντρο της Αθήνας το μεσημέρι της Πέμπτης ενάντια στον φασισμό και τον εθνικισμό. Το πανό της Πρωτοβουλίας για τον Συντονισμό Σχολείων και Μαθητών Αθήνας που διοργάνωσε την κινητοποίηση, έγραφε χαρακτηριστικά «Έξω οι φασίστες από τα σχολεία. Οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα μεταξύ τους».
Κυριάρχησαν συνθήματα όπως «η νεολαία στην πρώτη γραμμή κόντρα στον φασισμό και στον εθνικιστή» και «Κάθε ψήφος στη Χρυσή Αυγή γίνεται μαχαίρι στα χέρια των ναζί». Οι διοργανωτές τόνισαν πως οι μαθητές θα πρέπει «να δώσουμε την πραγματική μάχη για ένα σχολείο στο ύψος των αναγκών μας».
Όπως δήλωσε το μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ, Ελένη Ζωγραφάκη, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM», οι καταλήψεις των μαθητών αποτελεί κορυφαία δημοκρατική διαδικασία και δεν πρέπει να σχετίζεται με φαινόμενα που υποκρύπτουν φασισμό.
«Οι καταλήψεις -να το ξεχωρίσουμε- είναι μία μορφή αγώνα για τους μαθητές, έχει ξεκινήσει πολλά χρόνια πριν και πιστεύουμε ότι πρέπει να είναι μία κορυφαία, κυρίως δημοκρατική διαδικασία. Τα παιδιά πολλές φορές είναι ώριμα, αντιλαμβάνονται και διαισθάνονται, εδώ όμως δεν είναι θέμα διαίσθησης, τις πιο πολλές φορές η προσπάθεια γίνεται κρυφά, μέσω sms, χωρίς καμία νομιμοποίηση ενός δημοκρατικού διαλόγου, για να συζητήσουν τα παιδιά, να αντιπαραθέσουν απόψεις και να καταλήξουν σε αυτή τη μορφή πάλης».
Η υφυπουργός Παιδείας Μερόπη Τζούφη, υπογράμμισε ότι θα πρέπει οι μαθητές να μείνουν μακριά από το εθνικιστικό δηλητήριο. «Η προσπάθεια να διοχετεύσει η Χρυσή Αυγή το εθνικιστικό δηλητήριο μέσα στους μαθητές και στα σχολεία, με πολλούς και διάφορους τρόπους και επιπλέον στοχοποιώντας εκπαιδευτικούς, είναι μία προσπάθεια τρομοκράτησης, σκοταδισμού και ανελευθερίας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ