Εκπαιδευτικοί φροντιστηρίων: 21 εβδομαδιαίες διδακτικές ώρες, 7,43 ευρώ ωρομίσθιο

96
21 διδακτικές ώρες τη βδομάδα είναι το ωράριο που ισχύει για τους εκπαιδευτικούς σε φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης και Κέντρα Ξένων Γλωσσών, ενώ το ωρομίσθιο διαμορφώνεται στα 7,43 ευρώ. 
Αυτά προκύπτουν από απάντηση της Γενικής Διεύθυνσης Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας προς την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος, μετά την προσφυγή των φροντιστηριαρχών στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Σημειώνεται ότι οι φροντιστηριάρχες επιδιώκουν τη μείωση του ωρομισθίου μέχρι και 50%.
Στο έγγραφο του υπουργείου αναφέρεται ότι “το ελάχιστο ωρομίσθιο διαμορφώνεται ως εξής: 6 / 21 / 25 × 650 ευρώ =7,43 ευρώ”, ενώ το ωράριο απασχόλησης των εργαζομένων ρυθμίζεται αυτοτελώς από τον νόμο και συγκεκριμένα, “σύμφωνα με την §3 του άρθρου 30 του ν.4415/2016 όπως ισχύει (ΦΕΚ 159/τ. Α΄/6.9.2016), το εβδομαδιαίο ωράριο πλήρους διδακτικής απασχόλησης στα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών καθορίζεται στις 21 διδακτικές ώρες, κατ’ αντιστοιχία με το ωράριο των εκπαιδευτικών της δημόσιας δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ως ο μέσος όρος του μέγιστου και του ελάχιστου ωραρίου τους”.
Σε ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ αναφέρεται ότι στις 19 Μαρτίου, ημέρα συζήτησης της προσφυγής των φροντιστηριούχων στο ΣτΕ, θα πραγματοποιηθεί 24ωρη απεργία των εκπαιδευτικών σε Φροντιστήρια και Κέντρα Ξένων Γλωσσών“για να μπει φραγμός στα όνειρα όσων προσδοκούν να μετατρέψουν τους εργαζόμενους στους χώρους αυτούς στους χειρότερα αμειβόμενους εκπαιδευτικούς σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση”.
iskra.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ