ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο Αλέξης Τσίπρας πήρε την ψήφο εμπιστοσύνης με 151 «Ναι»

110

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά η διαδικασία στην Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, η οποία με 151 “Ναι” πέρασε τον σκόπελο της επικύρωσης της. Από τα “Ναι” ξεχώρισε αυτό της Κατερίνας Παπακώστα η απόφαση της οποίας αντιμετωπίστηκε με γιουχαρίσματα από μέρος της Βουλής.

Στην διαδικασία και την συζήτηση των πολιτικών αρχηγών που προηγήθηκε της ψηφοφορίας οι τόνοι ήταν ιδιαίτερα ανεβασμένοι και δεν έλειψαν και οι προσωπικές επιθέσεις. Στις δηλώσεις του ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για κρισιμότητα των πολιτικών διλλημάτων και καθαρές λύσεις και κουβέντες που έχει ανάγκη η χώρα

“Προκάλεσα αυτή τη συζήτηση και τη διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης με πλήρη επίγνωση της ιστορικότητας των στιγμών αλλά κυρίως με πλήρη αίσθηση του καθήκοντος μου απέναντι στο κοινοβούλιο, τον ελληνικό λαό και τη δημοκρατία”, είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στη Βουλή, μετά από την οποία θα ακολουθήσει η ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Εξήγησε ότι παρότι είχε τη δυνατότητα να μην το κάνει ή την επιλογή να κρυφτεί πίσω από την πρόκληση πρότασης μομφής από την αντιπολίτευση στην οποία ο κ. Μητσοτάκης δεν θα ανταποκρινόταν, καθώς “ήταν δεδομένο ότι δεν θα την κερδίζατε, δεν θα βρίσκατε 151 να στηρίξουν πρόταση δυσπιστίας”, δεν το έκανε. Πήρα όμως το ρίσκο να ζητήσω καθαρές λύσεις, τόνισε. Κι αυτό διότι, όπως υπογράμμισε: “η κρισιμότητα των πολιτικών διλημμάτων που έχουμε μπροστά μας, επιτάσσουν καθαρές λύσεις και καθαρές κουβέντες”.

Από την μεριά του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, μίλησε για ευτελισμό της πολιτικής και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για φαρσοκωμωδία.

“Αναρωτιέμαι αν η κ. Κουντουρά, η κ. Παπακώστα, ο κ. Κόκκαλης θα σας είχαν δώσει ψήφο εμπιστοσύνης αν δεν έμεναν υπουργοί;” είπε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος προς τον Αλέξη Τσίπρα και πρόσθεσε: “Υπάρχουν και βουλευτές που έχουν δηλώσει ότι θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης αλλά δεν ψηφίζουν τις Πρέσπες. Επίσης 4 από τους 6 βουλευτές που έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να στηρίξουν την κυβέρνηση δεν μπήκαν στον κόπο να ανέβουν στο βήμα για να δικαιολογήσουν την ψήφο τους. Δύο είναι στην Κίνα και άλλοι δύο κάνουν τους κινέζους. Ποτέ το κοινοβουλευτικό πολίτευμα δεν είχε υποστεί τέτοιο ευτελισμό. Καταφέρατε το πρωτοφανές. Καταντήσατε την ελληνική Βουλή να θυμίζει την πρόσφατη εικόνα της Βουλής των Σκοπίων… Γιατί έτσι θα περάσει, κυρίες και κύριοι, η αποψινή βραδιά στην Ιστορία: Ως η βραδιά της ψήφου για μια κυβέρνηση-κουρελού”.

Καταψήφισε το ΚΚΕ την κυβέρνηση και ζητά από το λαό να την καταψηφίσει στους αγώνες και στις εκλογές, όπως υπογράμμισε στην πρωτολογία του, ο ΓΓ της ΚΕ της ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στη Βουλή, για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Το βράδυ της Τετάρτης, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους το ΚΚΕ καταψηφίζει την κυβέρνηση που εφαρμόζει μία ταξική, αντιλαϊκή πολιτική προς όφελος του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστικών οργανισμών 

Στη διάρκεια της συζήτησης, οι βουλευτές του ΚΚΕ με τις ομιλίες τους, αποδόμησαν τα κυβερνητικά επιχειρήματα τόσο για την οικονομική, μνημονιακή πολιτική, όσο και για την εξωτερική πολιτική εξυπηρέτησης των αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδιασμών στα Βαλκάνια, που θέτουν σε σοβαρούς κινδύνους το λαό

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ