Ελληνίδα μοναχή που μεγάλωσε στον Συνοικισμό της Κορίνθου…σήμερα στην Ινδία σώζει ορφανά παιδιά

272

Ένας δικός μας άνθρωπος , ένα κορίτσι δεύτερης γενιάς προσφυγοπούλα που μεγάλωσε στον Συνοικισμό μας, προσφέρει το Θεάρεστο έργο της στα ορφανά και φτωχά παιδιά στην περιοχή της Καλκούτας στην Ινδία.
Η κατά κόσμον Νικομάχη Παραδείση και τώρα αδελφή Νεκταρία ξεκίνησε την πορεία της στον μοναχισμό από την κοντινή μας Ιερά Μονή του Οσίου Παταπίου, όπου και εκάρη μοναχή από τον γέροντα και κατηχητή της πατέρα Νεκτάριο.
Αυτό το δραστήριο με γεμάτο ευαισθησίες κι αγάπη προς στον συνάνθρωπό της πνεύμα ,αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της σε Γαλλία και Αγγλία και γνωρίζοντας την Αγγλική ,την Γαλλική και την Ισπανική γλώσσα και έχοντας εφόδια τις γνώσεις που απέκτησε ,έγινε στρατιώτης της αγάπης του Θεού προσφέροντας τις υπηρεσίες της ,την φροντίδα και την στοργή της, σε σημεία της γης που οι ανάγκες για αυτές τις παροχές είναι ακόμα μεγαλύτερες.
Αφού λοιπόν έδωσε τα δείγματα του ιεραποστολικού της έργου στην Κορέα και στην Μαδαγασκάρη, είναι τώρα πάνω από 25 χρόνια στην Καλκούτα της Ινδίας όπου ηγείται Ορφανοτροφείου ως πραγματικός υπηρέτης του ανθρώπου ακούραστα “από φυλακής πρωίας μέχρι νυχτός” και με συνεργάτες εντόπιους κληρικούς και λαικούς στο συλλογικό έργο μορφώσεως 150 ορφανών κοριτσιών και 50 επίσης αγοριών ,στο Δημοτικό ,Γυμνάσιο και Λύκειο που τώρα πια δεν φοιτούν μόνα ορφανά ,αλλά κι επί πληρωμής (λόγω του κύρους των σχολείων) και άλλοι μαθητές της περιοχής.
Από πέρσι οικοδομείτε μέσα στο τεράστιο αυτό συγκρότημα κτιρίων και ένα κτίριο (σχολείο τριώροφο, που θα πληροί τις προδιαγραφές του πιο σύγχρονου Ευρωπαικού σχολείου).
Η μοναχή Νεκταρία έδωσε βάση στην ίδρυση σχολείων όχι μόνο γιατί εξασφάλισε την ανέξοδη φοίτηση των “δικών της παιδιών”που περιμάζεψε κυριολεκτικά από τους δρόμους και τη μόρφωση τους που θα τους δώσει δικαίωμα στη ζωή ,αλλά και γιατί με τα δίδακτρα των έξω μαθητών καλύπτει τις ανάγκες του ιδρύματος , μια και οι εισφορές ιδιωτών μετά την κρίση στην Ελλάδα μηδενίστηκαν.
Πέρα του ορφανοτροφείου λειτουργούν υπό την εποπτεία της σχολεία σε χωριά ,ιατρείο και φιλανθρωπικές δομές στην Καλκούτα.
Αυτή λοιπόν είναι η δική μας “μητέρα Τερέζα” και είμαστε πολύ χαρούμενοι που γεννήθηκε στην προσφυγική γειτονιά μας και το φως της σπάνιας εδώ παρουσίας της αλλά του ζωντανού έργου της να φωτίσει και να γίνει παράδειγμα που θα ακολουθήσουν και άλλοι στην υπηρεσία του συνανθρώπου.
Να σε έχει καλά αδελφή Νεκταρία ο πατέρας και σωτήρας μας Χριστός που τόσο πολύ λάτρεψες και ακολούθησες το δρόμο που σου έδειξε προς την σωτηρία σου και την σωτηρία του πλησίον!!!

Η αδελφή Νεκταρία είναι μια Ελληνίδα Ορθόδοξη μοναχή στην Ινδία και είναι βαθιά αφοσιωμένη στην εκπαίδευση φτωχών παιδιών. Το ορφανοτροφείο που διευθύνει, βρίσκεται σε μια μικρή πόλη στα περίχωρα της Καλκούτας και είναι επίσης το μόνο προσιτό αγγλικό Middle School σε ολόκληρη την περιοχή.

Image result for μοναχη νεκταρια ιεραποστολος

Το ορφανοτροφείο της Θεοτόκου φιλοξενεί σήμερα 140 παιδιά, ενώ το σχολείου του Αγίου Ιγνατίου φιλοξενεί 635 παιδιά.

Με το νέο σχολικό κτίριο που προσπαθεί να δημιουργήσει, ο αριθμός αυτός θα μπορούσε να αυξηθεί σε 2.000, αλλά χρειάζονται τη βοήθειά μας. «Πιστεύω ότι το έργο είναι εδώ και ότι ο Θεός έφερε μια αδύναμη γυναίκα να αναλάβει ένα τόσο τεράστιο έργο, διότι μέσα από τη δική μας αδυναμία, φαίνεται η δύναμις του Θεού» όπως αφηγείται η Αδελφή Νεκταρία.

Image result for μοναχη νεκταρια ιεραποστολος

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ