Εντολές για δακοκτονία ως άλλοθι δίνει ο Τατούλης…!

96

Με ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Πελοποννήσου ενημερώνει τους παραγωγούς ότι ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης έδωσε εντολή “με επείγον έγγραφό του, προκειμένου να επισπευστεί η διαδικασία και να αποφευχθεί κίνδυνος καταστροφής του ελαιοκάρπου”.

Στην ανακοίνωση δεν διευκρινίζεται ούτε πώς θα επισπευσθεί η διαδικασία καθώς δεν έχουν υπογραφεί οι συμβάσεις με τους μειοδότες, ούτε γιατί η εντολή αυτή δεν δόθηκε νωρίτερα ώστε να σταλούν οι συμβάσεις γρηγορότερα στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Παράλληλα και προκειμένου η Περιφέρεια να αποσείσει τις ευθύνες που της αναλογούν για την καθυστέρηση της δακοκτονίας, αναφέρει στην ίδια ανακοίνωση: “Αξίζει να σημειωθεί ότι από τον Απρίλιο ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου με έγγραφό του προς την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είχε ενημερώσει για τους κινδύνους που ενέχουν οι καθυστερήσεις εκ μέρους του υπουργείου και είχε προτείνει και σχετική νομοθετική ρύθμιση που θα έλυνε το πρόβλημα. Ο περιφερειάρχης κ. Τατούλης προέβη σε αυτή την εντολή για άμεση έναρξη των ψεκασμών, δεδομένων των καιρικών συνθηκών που επικράτησαν, όπως επίσης και των καθυστερήσεων εκ μέρους του υπουργείου”.

Πέρα όμως από τις ανακοινώσεις, κάθε επιπλέον καθυστέρηση στην έναρξη της δακοκτονίας ενδέχεται να αποδειχθεί καθοριστική για τη φετινή ελαιοπαραγωγή και γι’ αυτό προέχει η έναρξη των ψεκασμών. Ομως οι ψεκασμοί δεν πρόκειται να ξεκινήσουν χωρίς νομοθετική ρύθμιση που θα επιτρέπει στους μειοδότες να ραντίσουν πριν υπογραφούν οι σχετικές συμβάσεις. Η σχετική νομοθετική ρύθμιση αναμένεται εντός της εβδομάδας, ενώ ο πόλεμος ανακοινώσεων για τις ευθύνες που καθυστέρησαν το διαγωνισμό δακοκτονίας αναμένεται να διαρκέσει μέχρι την προκήρυξη του επόμενου διαγωνισμού.

πηγη -eleftheriaonline.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ