Επικίνδυνες ακροδεξιές απόψεις μετά τον θάνατο Κατσίφα

131

Του  Γ. Γ.

Εντάξει, δεν έχει νόημα να σχολιάσεις τις δηλώσεις του γελοίου, ακροδεξιού Φαήλου Κρανιδιώτη με τις οποίες ζητάει η ελληνική αστυνομία να βομβαρδίσει το στρατόπεδο όπου στεγάζεται η Αλβανική αστυνομία, σαν αντίδραση για τον θάνατο του Κ. Κατσίφα.

Κάποια κείμενα όμως που δημοσιεύονται σε ιστοσελίδες που πρόσκεινται στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν είναι απλώς προβληματικά αλλά στην κυριολεξία είναι άκρως επικίνδυνα.

Και στην προκειμένη περίπτωση αναφερόμαστε στο άρθρο που υπογράφει ο Σάκης Μουμτζής (θα μιλήσουμε παρακάτω για το ποιόν αυτού του τύπου, ο οποίος παρουσιάζεται σαν ιστορικός και συγγραφέας), στο ιστότοπο liberal.gr

Να μην σχολιάσουμε ότι για τον συντάκτη του κειμένου δεν έχουν καμιά σημασία ότι ο Κατσίφας, μέσα από τις αναρτήσεις του παρουσιάζεται ένας επικίνδυνος εθνικιστής, αγωνιζόμενος για να “αναβιώσει” την εγκληματική συμμορία “Μέτωπο Απελευθέρωσης Βορείου Ηπείρου” (Μ.Α.Β.Η) η οποία αγωνιζόταν για την προσάρτηση της Νότιας Αλβανίας στην Ελλάδα.

Αλλο είναι το βασικό. Ας δούμε ένα απόσπασμα του κειμένου του:

“Το ουσιαστικό γεγονός του θανάτου του Κατσίφα, δεν είναι το πώς συνέβη. Αν δηλαδή τον εκτέλεσαν εν ψυχρώ, ενώ μπορούσαν να τον εξουδετερώσουν ή αν σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών. Αυτό δεν το ξέρουμε και πιθανόν δεν θα το μάθουμε ποτέ. Η ουσία βρίσκεται πως αυτό το παλικάρι θυσιάστηκε για την Ελληνική σημαία.
Αυτό είναι που δεν συγχωρούν στον Κατσίφα, όλοι αυτοί που θεωρούν πως η σημαία είναι, απλώς, ένα κομμάτι πανιού. Δεν διανοούνται, λόγω της ιδεολογίας τους, πως αυτό το «κομμάτι πανί» συμβολίζει όλη την Ιστορία του Έθνους. Η ύψωση του φανερώνει τα όρια της εθνικής κυριαρχίας, κι έτσι η υπεράσπιση του είναι, σε τελική ανάλυση, υπεράσπιση των συνόρων της πατρίδας μας“.

Ας μην σταθούμε στο ότι οι ισχυρισμοί του Μουμτζή “πως το παλικάρι θυσιάστηκε για την Ελληνική σημαία” δεν προκύπτουν από πουθενά, και στο ότι εκτιμάει ότι είναι άνευ σημασίας όσα είχαν προηγηθεί και οδήγησαν στον θάνατο τον 35χρονο.
Είναι όμως δυνατόν να μας γράφει για τα “όρια της εθνικής κυριαρχίας” στα εδάφη της Νότιας Αλβανίας και ότιο Κατσίφας υπερασπιζόταν “τα σύνορα της παρτίδας μας”;!!! 
Θα τρελαθούμε εντελώς;! 

Για “αλύτρωτες πατρίδες” μόνο κάποιοι ναζιστές και φασίστες μας μιλούσαν. Τώρα μας προέκυψε και ο “ιστορικός” Μουμτζής.

Ας θυμηθούμε για ποιο άτομο μιλάμε, παραθέτοντας απόσπασμα από περασμένη ανάρτησή μας:   .

Ο τύπος λέγεται Σάκης Μουμτζής. Εκανε τα πρώτα του πολιτικά βήματα στην “ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος” και στο ¨λεγόμενο “ΚΚΕ Εσωτερικού”, για να καταντήσει σήμερα ένας σφοδρός αντικομμουνιστής.

Είναι ένθερμος οπαδός του αρχηγού της Ν.Δ και μόνιμος αρθρογράφος της ιστοσελίδας liberal.gr, του Θανάση Μαυρίδη, που απηχεί τις απόψεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ακραίας νεοφιλελεύθερης ομάδας του.

Από κει και πέρα ο Μουμτζής παρουσιάζεται και σαν “ιστορικός ερευνητής”, επιπέδου του φίλου του Αδωνη Γεωργιάδη, κάνοντας τον επίσης φίλο του Μ. Βορίδη να “ζηλεύει” τον “ρηξικέλευθο” λόγο του, που ούτε ο πρώην αρχηγός της νεολαίας του Παπαδόπουλου δεν τολμά να εκφέρει. Μάλιστα αυτός ο “συγγραφέας” σε ένα πόνημα του εξυμνεί το “έργο” που γινόταν στο στρατόπεδο της Μακρονήσου, όπου μαρτύρησαν χιλιάδες αγωνιστές και κομμουνιστές και παρουσιάζει σαν κλέφτες, βιαστές και εγκληματίες τους αντάρτες του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.

Μοιράσου το :
tsak-giorgis.blogspot.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ