Ερτογάν – Τσίπρας: Τι είπαν για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς – Τι συμφώνησαν

83

Χαραμάδα ελπίδας για την επίλυση του θέματος της κράτησης των Ελλήνων στρατιωτικών, Μητρετώδη και Κούκλατζη, άφησε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, κατά τη σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σε Τούρκους δημοσιογράφους ο κ. Ερντογάν επιστρέφοντας από τις Βρυξέλλες, «με τον Αλέξη Τσίπρας συμφωνήσαμε να κάνουμε και οι δύο προσπάθεια, με καλή πρόθεση».

Ενώ συμπλήρωσε ότι η υπόθεση της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών είναι θέμα παραβίασης συνόρων.

Ωστόσο επιχείρησε και πάλι να συσχετίσει το θέμα με την υπόθεση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα εναντίον του λέγοντας ότι «ο Τσίπρας γνωρίζει πόσο αποφασιστικά δίνουμε τη μάχη κατά των Γκιουλενιστών. Του εξήγησα για το θέμα της έκδοσης των οκτώ που διέφυγαν στην Ελλάδα μετά το πραξικόπημα και εκείνος έμεινε στο θέμα των δύο που παραβίασαν τα σύνορα» είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

Κατάργηση του διορισμού μουφτή

Στη συνάντηση Τσίπρα – Ερντογάν σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο ετέθη και το θέμα του μουφτή εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα εκλέγεται και δεν θα διορίζεται. «Δεν μου είπε όχι (ο Αλέξης Τσίπρας). Μου είπε ότι θα αλλάξουμε το σύστημα, θα καταργήσουμε το διορισμό του μουφτή. Οπότε ας περιμένουμε το «πράσινο φως» για το θέμα», είπε ο κ. Ερντογάν.

in.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ