Ζούμε σε μια εποχή ανασφάλειας κι απαισιοδοξίας… σε μια τέτοια εποχή ο Μάρκος Λέγγας αποφάσισε να βγεί “μπροστά”

136

Ο Δήμος Σικυωνίων πρέπει να διεκδικήσει και πάλι το ρόλο του  πρωταγωνιστή.  Μπορεί και πρέπει να βρεθεί στο προσκήνιο. Έχει τεράστιες δυνατότητες και πολλές δυνάμεις που θέλουν, επιθυμούν και μπορούν να πετύχουν μια νέα προοπτική για τον Δήμο.

Αυτός ήταν ένας από τους βασικούς λόγους, που έκαναν τον Μάρκο Λέγγα να πάρει τη μεγάλη απόφαση και να διεκδικήσει το αξίωμα του Δημάρχου.

Η συμμετοχή του Μάρκου Λέγγα στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης ξεπερνά κομματικές, ιδεολογικές και πολιτικές αγκυλώσεις ή προσωπικές φιλοδοξίες  έχουν  ως στόχο να καταφέρει  να υπηρετήσει  τα συμφέροντα των δημοτών, τα οποία και θα στηρίξει  με καθαρό και νηφάλιο λόγο, με εντιμότητα κι αξιοπρέπεια.

Ζούμε σε μια εποχή γεμάτη ανασφάλεια κι απαισιοδοξία όχι μόνο για τους νέους ανθρώπους αλλά και για όλους τους πολίτες.

Σε μια τέτοια εποχή ο Μάρκος Λέγγας αποφάσισε να βγεί μπροστά.
Είναι ένας άνθρωπος, που εδώ και πολλά χρόνια εργάζεται  καθημερινά για ένα καλύτερο αύριο της περιοχής του μέσα  απο την δουλεία του. Πιστεύει  στην αυτοδιοίκηση. Ποτέ δεν ήταν  ένας απλός θεατής των προβλημάτων που αντιμετώπιζε και αντιμετωπίζει ο Δήμος Σικυωνίων.

Ήταν και θα είναι  πάντα παρών με όραμα και ιδέες για  ένα καλύτερο Δήμο.

Οι λόγοι που τον οδήγησαν να διεκδικήσει την ευθύνη του Δήμου έχουν να κάνουν με τις νέες προκλήσεις της αυτοδιοίκησης.

Η αυτοδιοίκηση μετά την κρίση δεν έχει καμία σχέση με ότι γνωρίζαμε. Γεννιέται μια νέα. Ο Μάρκος Κατανοεί απόλυτα τις νέες συνθήκες και πιστεύει  ότι έχει  την γνώση την εμπειρία και την διάθεση να εργασθεί αποτελεσματικά σε αυτό το νέο περιβάλλον.

Ακόμη γιατί θέλει  να συμβάλλει  στην ανάδειξη μιας νέας γενιάς αυτοδιοικητικών στελεχών. Γι’ αυτό επέλεξε  την σύζευξη της φρεσκάδας των νέων ιδεών και των νέων ανθρώπων με την γνώση και την εμπειρία.

Ο ενωτικός και ανεξάρτητος χαρακτήρας της παράταξής του αποδεικνύεται από το γεγονός ότι τη στηρίζουν πολίτες και στελέχη της τοπικής κοινωνίας, που προέρχονται από διαφορετικούς – ακόμη και αντίθετους πολιτικούς χώρους.

Ο ανεξάρτητος χαρακτήρας όμως δεν σημαίνει ότι δεν έχει  σαφή και καθαρή πολιτική και προγραμματική ταυτότητα στον αυτοδιοικητικό χώρο.

Θεωρεί  ότι τις λύσεις στα θέματα της αυτοδιοίκησης δεν θα τις δώσουν τα κόμματα, όμως θα είναι λύσεις πολιτικές.

Θα είναι πολιτικές επιλογές που θα σηματοδοτούν το αύριο.

Πριν από μερικές ημέρες παρουσίασε το σήμα, το όνομα και την ιδρυτική διακήρυξη της παράταξής του. Από τα στοιχεία αυτά έγινε σαφές ότι ο Μάρκος Λέγγας   ξεπερνά τα κομματικά στεγανά, υπερβαίνει τους πολιτικούς χώρους και μπορεί σήμερα να συνενώνει δυνάμεις και να καταθέτει ένα ολοκληρωμένο όραμα για το Δήμο Σικυωνίων.

Όραμα το οποίο θα ξεδιπλώσει, μαζί με τους συνεργάτες του, το επόμενο διάστημα στοχεύοντας να κάνει κοινωνούς όλους τους κατοίκους του Δήμου.

Μέχρι το πιο απομακρυσμένο χωριό.

Προτεραιότητα του όλοι οι πολίτες να έχουν τα ίδια δικαιώματα. Ο Δήμος πρέπει να είναι ανοικτός καθημερινά, να δέχεται τους Δημότες και να ακούει τα προβλήματα τους. Οι υπηρεσίες οφείλουν να λειτουργούν με γνώμονα την εξυπηρέτηση των πολιτών, χωρίς να υπάρχει δικός μας και δικός σας.

Εμπιστοσύνη και διαφάνεια σε όλα

Όραμα του ένας Δήμος πρωταγωνιστής και στην κοινωνική συνοχή και στις μεγάλες αναπτυξιακές προκλήσεις του μέλλοντος.

Ένας Δήμος με ταυτότητα. Που θα αξιοποιήσει τα στρατηγικά του πλεονεκτήματα, θα τα αναδείξει και θα καταφέρει να βρεθεί στο επίκεντρο των εξελίξεων. Στο προσκήνιο. Ένας Δήμος   με ανοιχτούς ορίζοντες, με ρόλο για τους νέους…  Ένας Δήμος  που θα αγαπάμε και θα θέλουμε να ζήσουμε σε αυτόν Θα θέλουμε να ζήσουν και τα παιδιά μας σ΄αυτόν.

Δυστυχώς οι Σικυώνιοι είναι  απογοητευμένοι απο την σημερινή δημοτική αρχή.

Σ’ αυτό τον αγώνα καλεί ο Μάρκος Λέγγας όλους τους συμπολίτες του λέγοντας καθημερινά “μπορούμε όλοι μαζί να δημιουργήσουμε τον Δήμο που μας αξίζει”.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ