Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΩΝ Γ΄ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΣΤΑ ΜΕΡΤΙΚΕΪΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΗ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ-ΦΩΤΟ

102

 Το απόγευμα της Παρασκευής, 29 Μαρτίου 2019, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος τέλεσε την Ι. Ακολουθία των Γ΄ Χαιρετισμών στον Ι. Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο μικρό χωριό των Μερτικεΐκων της Αρχιερατικής Περιφέρειας Τρικάλων.

Παρουσία των περισσοτέρων κατοίκων του χωριού ο σεπτός Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και στην υπερφυσική γέννηση του Θεανθρώπου Χριστού από την Παρθένο Μαρία, τονίζοντας ότι η εορτή του Ευαγγελισμού σηματοδοτεί την απελευθέρωση του ανθρώπου από την φθορά και τον θάνατο.

Το γεγονός αυτό οι πρόγονοι μας το γνώριζαν και για αυτόν ακριβώς τον λόγο επέλεξαν την ημέρα αυτή ως ημέρα έναρξης του απελευθερωτικού αγώνα της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας, αγωνιζόμενοι πρώτα για την Πίστη τους και μετά για την Ελευθερία τους.  Ολοκληρώνοντας το κήρυγμα του ευχήθηκε στον Εφημέριο του Ι. Ναού και στους παρισταμένους πιστούς καλό υπόλοιπο Αγίας Τεσσαρακοστής και καλό Πάσχα!

Στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Κορίνθου την πρώτη Ι. Ακολουθία των Γ’ Χαιρετισμών τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Βοηθός Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος, τον οποίο προσεφώνησε ο Ιερατικώς Προϊστάμενος του Ι. Ναού π. Νικόλαος Μπιθαράς.

Αντιφωνών ο Βοηθός Επίσκοπος της Ι. Μητροπόλεως μας ευχαρίστησε τους Ιερείς του Ι. Ναού, τους Επιτρόπους και τους Ενορίτες και ομίλησε επίκαιρα, λαβών αφορμή από τον στίχο του Κοντακίου: «χαῖρεστοργὴ πάντα πόθον νικῶσα», κατέληξε δε τον λόγο του μεταφέρων τις Πατρικές ευχές του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου στους Ιερείς και στο φιλόθρησκον πολυπληθές Εκκλησίασμα!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ