Η Βόρεια Ήπειρος κλαίει το παιδί της – Στους Βουλιαράτες η σορός του Κατσίφα -βίντεο

122

Έφτασε στο πατρικό του σπίτι στις Βουλιαράτες μετά από 10 ταλαιπωρίας και ασέβειας  από τις Αρχές  της Αλβανία η σορός του 35χρονου ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα που έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των ειδικών δυνάμεων της Αλβανικής αστυνομίας ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου.

Λίγο μετά τις 16:00 το μεσημέρι της Τετάρτης έφτασε στο χωριό η νεκροφόρα που μετέφερε την σορό.  Γονείς, συγγενείς και φίλοι τον Κωνσταντίνο Κατσίφα και τον συνόδευσαν προς την οικία των γονιών του.

Το φέρετρο ήταν τυλιγμένο με την ελληνική σημαία για να τον αποχαιρετήσουν και να θρηνήσουν τον τόσο πρόωρο και άδικο χαμό του ενώ ο Κωνσταντίνος Κατσίφας διακρίνεται να φορά στρατιωτική περιβολή ενώ σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα αλβανικά ΜΜΕ θα ταφεί με τα στρατιωτικά ρούχα του.

Την ίδια ώρα χιλιάδες κόσμου αναμένονται να βρεθούν την Πέμπτη στο χωριό Βουλιαράτες στην Αλβανία για να πουν το τελευταίο αντίο στον Κωνσταντίνο Κατσίφα. Η κηδεία του θα γίνει την Πέμπτη στις 14:00 ( ώρα Ελλάδος).

Τα μέτρα ασφαλείας είναι ιδιαίτερα αυξημένα  τόσο στα σύνορα Ελλάδας – Αλβανίας όσο και στο χωρίο.  Μέχρι στιγμής δεκάδες πούλμαν έχουν ναυλωθεί προκειμένου να παραστούν στην κηδεία άνθρωποι από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Η οικογένεια Κατσίφα μέσα σε συναισθηματικά φορτισμένο κλίμα παρέλαβε στη 1.00 τα ξημερώματα της Τετάρτης τη σορό του Κωνσταντίνου, από το νεκροτομείο των Τιράνων, δέκα ημέρες δηλαδή, μετά το θάνατό του. Για αυτό, ο πατέρας και η αδελφή του Κωνσταντίνου Κατσίφα ταξίδεψαν από το χωριό Βουλιαράτες στα Τίρανα.

Αν και δικαιωμένη η μητέρα του Κωνσταντίνου Κατσίφα που πήρε την σορό του γιου της εκφράζει το παράπονό της ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, δεν τους βοήθησε. Όπως είπε, περιμένει ακόμα, ένα τηλέφωνο από τον πρωθυπουργό.

«Γιατί το παιδί μου να κάτσει δέκα ημέρας;», διερωτήθηκε, αναφερόμενη στην άρνηση της Αλβανίας να παραδώσει τόσες ημέρες την σορό του Κωνσταντίνου Κατσίφα.  «Ο κ. Τσίπρας δεν έκανε τίποτα. Δεν μας βοήθησε πουθενά, καθόλου. Δεν βρήκε να πει δυο λόγια ανθρώπινα», λέει με παράπονο.  Τον ψηφίσαμε και τι έκανε; Αυτόν ψηφίσαμε. Του έλεγα Αλέξη μου, λεβέντη μου, είσαι στο πλευρό μας. Tώρα δεν βρήκε να πει δυο λόγια», ανέφερε στο «protothema.gr», η μητέρα του Κωνσταντίνου Κατσίφα. «Διαλύθηκα, κουράστηκα», λέει με όση δύναμη της απομένει.

Η κυρία Βασιλική Κατσίφα ευχαρίστησε τους Έλληνες για τη συμπαράσταση και τους εύχεται «να έχουν όλοι την παναγία κοντά τους να τους βοηθάει. Να έχουν τη δύναμη να μπορούν να μιλάνε, να μιλάνε σωστά γα το δίκιο του κόσμου. Αυτό θέλω σαν μάνα».

Πηγή-eleftherostypos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ