Η Ηριάννα για εμάς είναι μια ωραία γυναίκα…

97

ν ψάχνετε ένα παράδειγμα που να εξηγεί τον όρο “δολοφονία χαρακτήρα”, μπορείτε να σκεφτείτε την περίπτωση της Ηριάννας.

Μια κοπέλα που είδε να την κατηγορούν χωρίς στοιχεία, να τυλίγουν τη ζωή της σε μια κόλλα χαρτί, να την ενοχοποιούν και να την φυλακίζουν χωρίς στοιχεία, να την αποκαλούν από την έδρα τρομοκράτη που μπορεί να είχε σχέσεις και με το κοινό ποινικό δίκαιο, να της ζητούν να αποκηρύξει το σύντροφό της, τις “κακές παρέες” της. Ακόμα και τώρα, που κρίθηκε αθώα, ο δεξιός διαδικτυακός εσμός την κυνηγά ως “τρομοκράτη που απελευθερώθηκε”, ως “απειλή για τη δημόσια τάξη”, ως “επικίνδυνη αναρχική” και άλλα παρόμοια.

Όλα αυτά που την έχουν κάνει να σκέφτεται να αλλάξει το όνομά της, τόσο ωραίο αλλά αναγνωρίσμο, για να ξεφύγει από το δολοφονημένο χαρακτήρα της, να ξεκινήσει από την αρχή, να μην την ξέρει κανείς.

Κερασάκι στην τούρτα αυτής της οργανωμένης προσπάθειας, είναι οι εικόνες που κυκλοφόρησαν στο δεξιό τομέα των social media, κι απεικόνιζαν υποτίθεται την Ηριάννα, η οποία αποφεύγει συστηματικά τη δημοσιότητα και να βγει κάποια φωτογραφία της προς τα έξω. Φωτογραφίες στις οποίες το μόνο που έλειπε βασικά ήταν η ένδειξη “καταζητείται”, για να την επικηρύξουν έναντι αμοιβής. Και οι οποίες δεν είχαν καμία σχέση με την ίδια, δείχνοντας μια άλλη γυναίκα, που είχε συλληφθεί για ληστείες.

Ας απευθύνουμε λοιπόν μια ερώτηση σε όλους αυτούς.

Θέλετε να ξέρετε πραγματικά πως είναι η Ηριάννα; Ας ερχόσασταν να τη δείτε στο δικαστήριο, να την κοιτάξετε στα μάτια, να αναμετρηθείτε με την αλήθεια της.

Η Ηριάννα για εμάς είναι μια ωραία γυναίκα, έχει υπογάστριο και υπεργάστριο, δεν είναι κάνα χοντρογούρουνο αστικό -όπως λέει ο στίχος του Μπίρμαν, προτού γίνει ένα με όσους έβριζε.

Η Ηριάννα είναι μια ωραία γυναίκα, ανεξαρτήτως εμφάνισης, γιατί αντιστάθηκε στην αδικία. Και θα ήταν τέτοια, ακόμα και αν ήταν όπως την εμφάνιζαν οι πλαστές φωτογραφίες που ανέβηκαν. Είναι ωραία, γιατί έχει πρόσωπο στην κοινωνία, σε αντίθεση με όσους πασχίζουν από την ανωνυμία τους να δολοφονήσουν το χαρακτήρα της…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ