Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ κ. ΑΘΗΝΑ ΚΑΚΟΥΡΗ ΜΙΛΗΣΕ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗΝ «ΚΡΟΚΙΔΕΙΟ» ΑΙΘΟΥΣΑ-ΦΩΤΟ

102

Με αφορμή την επέτειο της Εθνικής μας παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821 η Ιερά Μητρόπολις Κορίνθου,στο πλαίσιολειτουργίας της ειδικής Σχολής Πνευματικού καταρτισμού με τον τίτλο: «Εις οικοδομήν του Σώματος του Χριστού», πραγματοποίησε την Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2019,  το απόγευμα, στην «Κροκίδειο» Αίθουσα στην Κόρινθο επίκαιρη ομιλία από την Συγγραφέα κ. Αθηνά Κακούρη με θέμα: «Το 1821 σήμερα».

Η κ. Αθηνά Κακούρη με μαθηματικά επαγωγική και κριτική σκέψη αποτίμησε τις ιστορικές μαρτυρίες των αγωνιστών και  τα όσα συνέβησαν σχετικά με την Επανάσταση του 1821 με αναφορά στις πηγές.Αυτά  τα γεγονότα, είπε, που αφυπνίζουν την συνείδησή μας αφορούν όλους μας, διότι όποιος δεν ξέρει τα όσα συνέβησαν τότε,δεν μπορεί να καταλάβει τις συνθήκες σήμερα,ούτε να αξιολογήσει τις διάφορες καινοφανείς θεωρίες, που προβάλλονται πρόσφατα και που σκοπεύουν στο να προετοιμάσουν το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας.Το 1821 αποτελεί την ιδρυτική πράξη της σημερινής Κρατικής μας οντότητας,αφού με την Ελληνική Επανάσταση το Γένος μας προσπάθησε να ανακτήσει την παλαιά του οντότητα, αυτή της Αυτοκρατορίας του Βυζαντίου, δυστυχώς ανεπιτυχώς όσον αφορά στην έκτασή του.Επίσης, ότι επιτέλεσε κάτι μοναδικό στην Ιστορία:Ένας λαός χωρίς καμία βοήθεια πολέμησε επί οκτώμισι χρόνια μια Αυτοκρατορία και κατόρθωσε, με την βοήθεια του Θεού, να απαλλαγεί από την κυριαρχία της.Όμως οι ισχυροί της γης θέλησαν να συρρικνώσουν και να περιορίσουν το ελεύθερο Γένος των Ελλήνων, ανάλογα με τα συμφέροντα τους τα οποία«καλά κρατούν» μέχρι σήμερα και μαζί με τα δικά μας λάθη,την έχθρα και την εσωτερική διχόνοια, οδηγηθήκαμε σε ιστορικά  αδιέξοδα. Κλείνοντας η κ. Κακούρη δεν παρέλειψε να τονίσει ότι δική μας δουλειά είναι να ερευνούμε προσεκτικά την ένδοξη Ιστορία μας,να σκεπτόμαστε κριτικά και κυρίως,να θυμόμαστε, ώστε να μην υποπίπτουμε πάλι στα ίδια σφάλματα.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος ευχαρίστησε εγκάρδια την κ. Αθηνά Κακούρη για την ομιλία της και σφράγισετην επετειακή αυτή Σύναξη τονίζοντας με έμφαση τα εξής:Το θαύμα της ελευθερίας του Γένους των Ελλήνων επιτεύχθηκε από τους αγωνιστές του ᾿21 αφενός με Εθνική ενότητα και ομοψυχία αφετέρου με πίστη στο Θεό. Τις διαχρονικές αυτές αξίες, δεν θα πρέπει να απεμπολήσουμε ούτε να αποψιλώσουμε, αν θέλουμε να προχωρήσουμε και να σταθούμε σήμερα ως Έθνος και ως Λαός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ