Η τραγωδία με τους τρεις νεκρούς στον Πόρο: Μαρτυρίες και ντοκουμέντα-φωτό-βίντεο

79

Τις σορούς των δύο επιβατών και του πιλότου ανέσυραν από τη θάλασσα άνδρες του Λιμενικού Σώματος, μετά την πτώση του μοιραίου ελικοπτέρου στη θαλάσσια περιοχή Γαλατά-Πόρου.

«Έγινε μία έκρηξη. Τώρα είναι των καλωδίων, είναι του ελικοπτέρου, δεν ξέρουμε. Δεν το είδαμε αυτό, ακούσαμε. Το ελικόπτερο είναι μέσα στη θάλασσα, άνθρωπος δεν έχει βγει ζωντανός. Τώρα, πόσοι ήταν, τι ήταν, ο Θεός κι η ψυχή τους».

Στην περιοχή έσπευσαν να βοηθήσουν με της έρευνες αναζήτησης σκάφη του Λιμενικού, ιδιώτες με φουσκωτά αλλά και ελικόπτερο Super Puma.

Στο ιδιωτικό ελικόπτερο επέβαιναν τρία άτομα. Δυο άνδρες ρωσικής καταγωγής, 40 με 45 ετών, που είχαν μισθώσει την πτήση προς το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και ο Έλληνας κυβερνήτης απόστρατος της Πολεμικής Αεροπορίας.

Τώρα, το ελικόπτερο βυθίζεται στη θάλασσα, κοντά στην ακτή. Η ουρά του ελικοπτέρου βρέθηκε κατεστραμμένη, καθώς τυλίχθηκε στα καλώδια ηλεκτροδότησης κατά την απώλεια στήριξης.

Ακόμη και μέχρι αργά το απόγευμα της Τρίτης, δύτες έψαχναν στην θαλάσσια περιοχή με τα συντρίμμια.

Τι είδε ο άνθρωπος που μετέφερε τους επιβαίνοντες στο ελικοδρόμιο

Αυτόπτης μάρτυρας και συγκεκριμένα ο άνθρωπος που μετέφερε με το αυτοκίνητό του τον πιλότο και τους δύο Ρώσους στο ελικοδρόμιο, δήλωσε στο Open TV ότι στο ελικόπτερο επέβαιναν δύο άτομα ρωσικής καταγωγής, ηλικίας 40-45 ετών ενώ ο πιλότος ήταν μεγαλύτερης ηλικίας. Σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, το ελικόπτερο φάνηκε να έχει προβλήματα από την στιγμή που απογειώθηκε από το ελικοδρόμιο. «Κάτι δεν πήγαινε καλά. Πήγαινε κάπως περίεργα» είπε χαρακτηριστικά.

Η τραγωδία

Από κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών, ανασύρθηκαν τρεις σοροί ανδρών, δύο ρωσικής υπηκοότητας και μία ελληνικής, των επιβαινόντων του ελικοπτέρου. Στο σημείο εντοπίστηκαν συντρίμμια.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το OPEN, το ελικόπτερο είχε υποβάλει σχέδιο πτήσης από το Κρανίδι με ενδιάμεση στάση στο Γαλατά, προκειμένου να παραλάβει ένα άτομο και τελικό προορισμό το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Πιθανότατα το ελικόπτερο ακούμπησε σε καλώδια της ΔΕΗ και αφού έκανε μία περιστροφή έπεσε στη θάλασσα. Στις έρευνες έλαβαν μέρος έξι πλωτά του Λιμενικού, έξι ιδιωτικά σκάφη, τρεις λάντζες, δύτες της Ομάδας Υποβρυχίων Αποστολών και ελικόπτερο Super Puma.

Λίγο μετά τις 19:00 το απόγευμα της Τρίτης ολοκληρώθηκε η ανέλκυση του ελικοπτέρου από τη θάλασσα.

Ντοκουμέντα

Φωτογραφίες και βίντεο ντοκουμέντα κατέγραψαν με τις κάμερές τους αυτόπτες μάρτυρες.

Σύμφωνα με τους ίδιους, ακούστηκε ένας δυνατός θόρυβος. Καπνοί άρχισαν να βγαίνουν από την άτρακτο και ο πιλότος έχασε τον έλεγχο. Το ελικόπτερο άρχισε να περιστρέφεται γύρω από τον άξονά του.

Ο πιλότος φέρεται να προσπάθησε να επιστρέψει στο ελικοδρόμιο, σύμφωνα με μαρτυρίες, αλλά δεν τα κατάφερε. Έπεσε στα καλώδια ηλεκτροδότησης του νησιού. Στη συνέχεια, ακολούθησε έκρηξη και το ελικόπτερο κατέληξε στη θάλασσα.

Έπειτα, προκλήθηκε διακοπή της ηλεκτροδότησης στο νησί του Πόρου με τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ να σπεύδουν στο νησί προκειμένου να επιδιορθώσουν τη βλάβη. Το ρεύμα αναμένεται να αποκατασταθεί πλήρως το πρωί της Τετάρτης, 21 Αυγούστου.

http://www.topontiki.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ