ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ“Ταξιδεύοντας … με το Νέο Κύμα”

75

 “Ταξιδεύοντας … με το Νέο Κύμα”

Μια συναυλία με τραγούδια από το νέο κύμα,
τη μουσική που καθόρισε μια εποχή,
που οι παλιότεροι θέλουν να θυμούνται..και οι νεότεροι θα ‘θελαν
να είχαν ζήσει…

Ερμηνεύει: η Σταυρούλα Γιαννακοπούλου

στο πιάνο: ο συνθέτης Κωστής Κριτσωτάκης

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019 ώρα 8:30 μμ
τηλ. 2741086330

image.jpeg

Βιογραφικά των συντελεστών.

Η ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ (Soprano) γεννήθηκε στην Κόρινθο. Η ενασχόλησή της με τη μουσική ξεκίνησε σε πολύ νεαρή ηλικία. Σπούδασε κιθάρα, πιάνο, θεωρητικά και φλάουτο στο Ελληνικό Ωδείο και στη συνέχεια σπούδασε κλασσικό τραγούδι στο Εθνικό Ωδείο απ’ όπου πήρε και το δίπλωμά της.
Από το 1999 είναι μέλος των μουσικών συνόλων της ΕΡΤ.
Έχει λάβει μέρος σε συμφωνικά έργα και όπερες μεγάλων συνθετών, καθώς και σε πολλές ηχογραφήσεις, έχοντας έτσι την ευκαιρία να συνεργαστεί με αξιόλογους μαέστρους και τις πιο μεγάλες ορχήστρες. Έχει εμφανιστεί ως σολίστ σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού, καλύπτοντας έτσι μια μεγάλη γκάμα του μουσικού ρεπερτορίου από τον 16ο μέχρι και τον 21ο αιώνα.

ΚΩΣΤΗΣ ΚΡΙΤΣΩΤΑΚΗΣ

Ο συνθέτης Κωστής Κριτσωτάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Σπούδασε πιάνο με τον Μ. Χάλεκερ και Ανώτερα Θεωρητικά και Σύνθεση με τον Π. Κούκο στο Ωδείο Αθηνών. Το 1992 γνώρισε και μαθήτευσε για ένα διάστημα κοντά στον Μάνο Χατζιδάκι. Την περίοδο 1994-97, συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στη Σύνθεση και Σύνθεση για Κινηματογράφο, στα Guildhall School of Music and Drama και Royal College of Music του Λονδίνου, με υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση. Έργα του, πολλά από τα οποία έχουν γραφτεί μετά από αναθέσεις, έχουν παρουσιαστεί από σύνολα όπως η Χορωδία της ΕΡΑ, η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων, το Νέο Ελληνικό Κουαρτέτο, η Εθνική Λυρική Σκηνή, το Μουσικό Σύνολο Σκαλκώτας, η Ορχήστρα των Χρωμάτων, η Καμεράτα, οι Σολίστ της Πάτρας, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, η Φιλαρμονική της Αγίας Πετρούπολης, η Συμφωνική Ορχήστρα της Πορτογαλίας, το σύνολο του φεστιβάλ New Paths in Music Ensemble της Νέας Υόρκης, η Συμφωνική Ορχήστρα του Albany της Ν.Υόρκης, η Ορχήστρα Concertante του Σικάγο, η Ορχήστρα Alhambra του Μαϊάμι και η Κρατική Όπερα της Καρλσρούης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ