Θρίαμβος Ιμάμογλου: Με 54% κερδίζει την Κωνσταντινούπολη

74

Έκλεισαν οι κάλπες σε όλα τα εκλογικά κέντρα της Κων/πολης

Αγωνία στο επιτελείο του Ερντογάν για το αποτέλεσμα

Ο Ιμάμογλου κερδίζει, σύμφωνα με τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα, τον δήμο Κωνσταντινούπολης. Ο Ιμάμογλου παίρνει 54% με τον Γιλντιρίμ να συγκεντρώνει το 45%. Αν και είναι νωρίς, δεν προκύπτει ότι μπορεί να υπάρξει ανατροπή του εκλογικού αποτελέσματος. Ο Εκρέμ Ιμάμογλου, από την καταμέτρηση του 70% του συνόλου των εκλογικών τμημάτων της Πόλης, φαίνεται πως παραμένει το φαβορί για τη νίκη, σύμφωνα και με τις δημοσκοπήσεις που είδαν το φως τις περασμένες ημέρες και πριν ανοίξουν οι κάλπες στην Κωνσταντινούπολη και προηγείται με, περίπου, 200.000 ψήφους.

Σε λίγο πάντως θα είναι πιο ξεκάθαρη η κατάσταση.

Έκλεισαν οι κάλπες για τις επαναληπτικές δημοτικές εκλογές στην Κωνσταντινούπολη, ενώ αναμένεται να αρχίσει η καταμέτρηση των ψήφων. Οι ψηφοφόροι κλήθηκαν να επιλέξουν ξανά τον «εκλεκτό» για τη δημαρχία της οικονομικής πρωτεύουσας της Τουρκίας, ύστερα από την αμφιλεγόμενη απόφαση της εκλογικής επιτροπής να δώσει εντολή να επαναληφθούν οι εκλογές της 31ης Μαρτίου. Πάντως όλα δείχνουν επικράτηση του Ιμάμογλου. Αυτό βέβαια μένει να φανεί και στην καταμέτρηση…

Σε εκείνες τις δημοτικές εκλογές της Κωνσταντινούπολης είχε αναδειχθεί πρώτος ο 49χρονος υποψήφιος της αντιπολίτευσης και του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Εκρέμ Ιμάμογλου. Ο Ιμάμογλου επικράτησε έναντι του υποψηφίου του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), του πρώην πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ, με διαφορά 13.729 ψήφων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ