Θρίλερ στα Ίμια: Φωτογραφίες με Τούρκους κομάντος στις βραχονησίδες

130

«Μόνο τουρκικά σκάφη στην περιοχή – Δεν πλησιάζουν οι Έλληνες» λένε τα τουρκικά ΜΜΕ

Ανεβαίνει επικίνδυνα το θερμόμετρο στα ελληνοτουρκικά, με τους «γείτονες» να παίζουν βρώμικα παιχνίδια και την ένταση να κλιμακώνεται.

Η τουρκική μονταζιέρα είναι και πάλι σε λειτουργία και κανείς δεν γνωρίζει ποια προβοκάτσια θα στήσουν πάλι και σε τι προπαγάνδα θα επιδοθούν.

Θυμίζουμε πως αυτές τις μέρες συμπληρώνονται 23 χρόνια από την Κρίση των Ιμίων που κορυφώθηκε τα ξημερώματα την 31ης Ιανουαρίου 1996 με δραματικό τρόπο για την Ελλάδα, αφού έχασε τρεις αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού (Βλαχάκος, Γιαλοψός, Καραθανάσης) σε πτώση ελικοπτέρου που εκτελούσε αναγνωριστική πτήση πάνω από τις βραχονησίδες των Ιμίων.

Όπως μπορείτε να δείτε αν κάποιος πληκτρολογήσει στους χάρτες της Google τη λέξη Ίμια εμφανίζονται φωτογραφίες με Τούρκους στρατιώτες πάνω στις ελληνικές βραχονησίδες.

Κανείς δεν ξέρει αν οι συγκεκριμένες φωτογραφίες είναι αληθινές. Παρόλα αυτά και fake news να είναι, τίθεται ένα σόβαρό ζήτημα αντιμετώπισης της τουρκικής προπαγάνδας από την ελληνική πλευρά η οποία δεν έχει αντιδράσει καθόλου σε αυτή την προκλητική ενέργεια.

Να το κάνουμε πιο λιανά: Ακόμα κι αν είναι φάρσα, είναι κακόγουστη!

Αντίστοιχη φωτογραφία υπάρχει και για τη Δυτική ίμια.

Μερίδα του τουρκικού Τύπου με πιο σημαντικά τα δημοσιεύματα των εφημερίδων Hurriyet, Milliyet, Sabah και το CNN Turk αναφέρουν πως το τουρκικό πολεμικό ναυτικό λαμβάνει μέτρα γύρω από τα Ίμια προκειμένου να αποτρέψει εκδηλώσεις των Ελλήνων στην περιοχή της βραχονησίδας στο πλαίσιο της επετείου.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα των τουρκικών εφημερίδων το τουρκικό πολεμικό ναυτικό στέλνει πολεμικά πλοία στην ευρύτερη περιοχή των Ιμίων για αυτό τον σκοπό ενώ προσθέτουν πως χάριν στο φυλάκιο που έχει τοποθετηθεί στην νησίδα τσαβούς οι Έλληνες δεν τολμούν να προσεγγίσουν.

Δείτε τις φωτογραφίες:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ