Ι. ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ Μ. ΑΠΟΔΕΙΠΝΟΥ ΣΤΗΝ Μ. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΟΦΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ-ΦΩΤΟ

89

Στην Ι. Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Σοφικού μετέβη χθες Τρίτη, 9 Απριλίου 2019, το απόγευμα, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος, προκειμένου να χοροστατήσει στην κατανυκτική Ι. Ακολουθία του Μ. Αποδείπνου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας στην ομιλία του προς την Γερόντισσα της Ι. Μονής Λυδία Μοναχή και τους φιλακόλουθους Πιστούς αρχικά αναφέρθηκε στο νόημα της Μ. Τεσσαρακοστής, που έχει ως στόχο να φέρει τους Πιστούς πιο κοντά στον Κτίστη και Δημιουργό τους. Στην συνέχεια, ανέλυσε τον ύμνο, που ψάλλουμε στην Ι. Ακολουθία του Μ. Αποδείπνου, «Μεθ’ ἡμῶν ὁ Θεός….» ο οποίος βασίζεται στην προφητεία του Προφήτου
Ησαΐου.Ο μεγαλοφωνότατος Προφήτης φωτιζόμενος από το Πανάγιο Πνεύμα προανήγγειλε την εκ Παρθένου γέννηση του Σωτήρος Χριστού, όπως και το Όνομα Αυτού «Εμμανουήλ», το οποίο σημαίνει «ο Θεός μαζί μας».

Εν κατακλείδι, ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι, όσο ο Θεός είναι μαζί μας δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και ολοκλήρωσε ευχόμενος ο Θεός να είναι πάντα μεθ᾿ ημών, καλό υπόλοιπο Μ. Τεσσαρακοστής και καλή Ανάσταση!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ