Καιρός το Σαββατοκύριακο: Άστατος με βροχές και καταιγίδες – Προσοχή στους θυελλώδεις ανέμους!

62

Άστατος θα είναι σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ ο καιρός το Σαββατοκύριακο με βροχές και καταιγίδες να σημειώνονται σε πολλές περιοχές της χώρας οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Ιδιαίτερη προσοχή στους θυελλώδεις ανέμους που πνέουν στα πελάγη και δημιουργού προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Ποια δρομολόγια δεν εκτελούνται

Συνεχίζονται σήμερα τα προβλήματα σε πολλές γραμμές της ακτοπλοΐας, λόγω των ισχυρών βόρειων ανέμων που πνέουν στο Αιγαίο και κατά τόπους φθάνουν τα 9 μποφόρ.

Σε ισχύ παραμένει απαγορευτικό απόπλου από το λιμάνι του Πειραιά, ενώ για τον Αργοσαρωνικό δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων.

Από το λιμάνι της Ραφήνας δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων για τις Κυκλάδες, πάντως κανονικά έγινε το πρωινό δρομολόγιο για το Μαρμάρι.

Σε ισχύ παραμένει επίσης απαγορευτικό απόπλου από το λιμάνι του Λαυρίου, ενώ κλειστές είναι οι γραμμές Αγ. Μαρίνα-Νέα Στύρα, Καβάλας-Πρίνου, Κεραμωτής-Λιμένα Θάσου.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές η τροποποιήσεις δρομολογίων που ενδέχεται να είναι επιβεβλημένες από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Ο καιρός σήμερα αν αναλυτικά στην Κορινθία

 

 

 

 

Αναλυτικότερα, σήμερα Σάββατο σημειώνονται τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Σποραδικές καταιγίδες μέχρι το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη, πιθανώς τις πρώτες πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα τοπικά ισχυρές.

Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, της Εύβοιας και της Κρήτης.

Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Η θερμοκρασία σε μικτή άνοδο στα δυτικά. Στα ανατολικά θα διατηρηθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην Αττική, κυρίως στα βόρεια και ανατολικά, όπου είναι πιθανό τις πρωινές ώρες να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8 και στα ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 8 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στα ανατολικά και τα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στη Θεσσαλονίκη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 5 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες μέχρι το απόγευμα. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: από 3 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Σταδιακά από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 4 με 6 και στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 8 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές και στα ορεινά πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 9 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: από 4 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη, όπου τις πρωινές ώρες είναι πιθανό να σημειωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ανατολικά. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 7 με 9 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: από 9 έως 14 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: στα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και από το απόγευμα γενικά αίθριος. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες, που πιθανώς τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι τοπικά ισχυρές. Βαθμιαία βελτίωση από το μεσημέρι.

Άνεμοι: στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 9 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Στα νότια από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 11 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Κυριακή, 31 Μαρτίου

Στην Κρήτη νεφώσεις με σποραδικές βροχές και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις. Στη δυτική Ελλάδα και τη Μακεδονία ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με ασθενείς βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά και τις Κυκλάδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 5 με και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από αργά το απόγευμα.

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στα ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιονίου.

πηγή-newsbomb.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ