Και ο Χουλιάρας προειδοποιεί για ισχυρό σεισμό από το ρήγμα των Αλκυονίδων (video)

90
  • «Δεν είναι στιγμή για τα χειρότερα σενάρια. Οι Αλκυονίδες όμως “γεννούν” και σεισμό πάνω από 6 Ρίχτερ», είπε ο Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου
  • Επεσήμανε, ακόμα, πως κάθε χρόνο περιμένουμε ένα σεισμό της τάξεως των 6 Ρίχτερ και προειδοποίησε πως δεν είμαστε «θωρακισμένοι» για τέτοιες δονήσεις

Μετά τον γνωστό σεισμολόγο και πρόεδρο του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκη Τσελέντη, άλλος ένας επιστήμονας αναφέρθηκε ρήγμα των Αλκυονίδων με αφορμή τον σεισμό των 5,1 Ρίχτερ που έπληξε την Αττική την Παρασκευή (19/07), αναφέροντας πως στο μέλλον το εν λόγω ρήγμα μπορεί να «γεννήσει» έναν μεγάλο, καταστροφικό σεισμό.

Πρόκειται για τον Διευθυντή Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Γεράσιμο Χουλιάρας, ο οποίος μίλησε στον ΑΝΤ1. Ξεκαθάρισε πως στην παρούσα χρονική περίοδο δεν υπάρχει καμία δραστηριότητα, αλλά, μιλώντας για το μέλλον ανέφερε: «Δεν είναι στιγμή για τα χειρότερα σενάρια. Οι Αλκυονίδες όμως “γεννούν” και σεισμό πάνω από 6 Ρίχτερ».

Ερωτώμενος για το ενδεχόμενο ύπαρξης ενός μεγάλου σεισμού το επόμενο διάστημα, επεσήμανε πως κάθε χρόνο περιμένουμε ένα σεισμό της τάξεως των 6 Ρίχτερ και προειδοποίησε πως δεν είμαστε «θωρακισμένοι» για τέτοιες δονήσεις.

altsantiri.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ