Κατάφεραν να προσεγγίσουν το δελφίνι και να το απεγκλωβίσουν… τελικά το ίδιο δελφίνι-βίντεο

70
To δελφίνι εμφανίστηκε στην περιοχή του Μαρινόπουλου στην Ερμούπολη και η Σύρος βρέθηκε στο πόδι για τη διάσωσή του. Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση ειδικού, το ζωνοδέλφινο πιθανότατα έπασχε από μια μορφή εγκεφαλίτιδας και για αυτό εγκατέλειψε το κοπάδι και βγήκε στα ρηχά.Σε κάθε περίπτωση φως στα αίτια του θανάτου του θα δείξει η νεκροψία – νεκροτομή που θα γίνει αύριο.

Το πανέμορφο θηλαστικό έχασε τον προσανατολισμό του με αποτέλεσμα να «εγκλωβιστεί». Το δελφίνι έφτασε τόσο κοντά στον κόσμο, που ορισμένοι είχαν τη δυνατότητα να το καταγράψουν σε βίντεο. Στο σημείο έσπευσαν αμέσως εθελοντές της ομάδας πεδίου της WWF και απλοί πολίτες που κατάφεραν να προσεγγίσουν το δελφίνι και να το απεγκλωβίσουν.

Μετά από προσπάθειες δύο ωρών, οδήγησαν το παγιδευμένο δελφίνι στην ανοιχτή θάλασσα στο φυσικό του περιβάλλον έξω από το λιμάνι της Ερμούπολης. «Είναι πραγματικά μια απίστευτη, συνταρακτική και πρωτόγνωρη εμπειρία ζωής να κολυμπήσεις δίπλα του και σχεδόν να το ακουμπήσεις, νοιώθοντας ότι ζητά τη βοήθειά σου, και να θέλει να είναι συνέχεια μαζί σου» έλεγαν οι διασώστες.

Τελικά το ίδιο δελφίνι ξεβράστηκε αργά το βράδυ στην στην περιοχή ΜΕΤΚΑ. Λίγο κράτησαν τα χαμόγελα των τεσσάρων Συριανών Εθελοντών διασωστών που τελικά οι προσπάθειες τους αποδείχτηκαν άκαρπες.

πηγή-argolikeseidhseis.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ