ΚΕΜΑΛ ΚΙΛΙΝΤΣΑΡΟΓΛΟΥ Επανέλαβε τις προκλήσεις για τα νησιά του Αιγαίου

97

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε χτες ο ηγέτης του σοσιαλδημοκρατικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Κεμάλ Κιλιντσάρογλου, που βρίσκεται στην αντιπολίτευση στην Τουρκία, δηλώνοντας ότι «όπως ο Ετζεβίτ πήρε την Κύπρο, εγώ θα πάω και θα πάρω τα νησιά που έχει υπό την κατοχή της η Ελλάδα».

περισσότερα εδώ

Η δήλωση αυτή, που έχει γίνει και στο παρελθόν από το συγκεκριμένο αστό πολιτικό και αμφισβητεί το καθεστώς 18 νησιών στο Αιγαίο, έγινε στη διάρκεια της χτεσινής συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής του ομάδας και επί της ουσίας αντικατοπτρίζει την επιθετικότητα της τουρκικής αστικής τάξης στην προσπάθειά της να εδραιώσει τη θέση της στην περιοχή, σε μια περίοδο που οξύνονται οι ενδοϊμπεριαλιστικές αντιπαραθέσεις.

Τα «βέλη» του ηγέτη του κεμαλικού κόμματος, στράφηκαν κατά του Ερντογάν, που τον κατηγόρησε ότι δεν είναι πατριώτης. Είπε συγκεκριμένα: «Ρώτησα τον Ερντογάν αν έχουμε δικαιώματα σχετικά με αυτά τα νησιά. Ούτε λέξη. Πήγαν στην Ψέριμο (Κετσί). Και ρωτάω τον Ερντογάν: Τίνος είναι αδελφέ η Ψέριμος; Αν είναι δικό μας πες είναι, αν δεν είναι πες δεν είναι. Αλλά απάντηση καμία. Αυτά τα νησιά τα πουλήσατε ή τα δώσατε πεσκέσι σε κάποιους; Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας ήρθε και είπε “μολών λαβέ” και εγώ του είπα ότι “θα έρθω το 2019 (σ.σ. χρονιά προεδρικών εκλογών) και θα τα πάρω”. Έπρεπε να βγει κάποιος από την κυβέρνηση να πει “ναι αδελφέ θα τα πάρουμε”. Αυτοί όχι μόνο δεν είναι πατριώτες, μη πατριώτες είναι. Αυτών ο πατριωτισμός μόνο στα λόγια υπάρχει».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ