Κοίτα τι έκανες – Με Σεμίνα Διγενή και Γιώργο Πομάσκι το ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ

100

Σε αντίθεση με ΝΔ και Σύριζα, που έχουν μετατρέψει σε σήριαλ την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων τους για το ευρωψηφοδέλτιο, προσδοκώντας έτσι να μεγαλώσουν το ντόρο γύρω απ’ αυτό, το ΚΚΕ θα παρουσιάσει και τα 42 ονόματα την ερχόμενη Δευτέρα. Τα βλέμματα έχουν στραφεί κυρίως σε δύο υποψηφιότητες βάσει των ως τώρα φημών, που μένει βέβαια να επιβεβαιωθούν σε λίγες μέρες, εκείνες της Σεμίνας Διγενή και του Γιώργου Πομάσκι.

Η Σεμίνα Διγενή δεν ήταν ακριβώς ξένη στο κόμμα και αρκετοί θα θυμούνται μια παλιότερη πρωτομαγιάτικη εκπομπή της το 2004, με κεντρική καλεσμένη την Αλέκα Παπαρήγα, την πιο προσωπική ίσως τηλεοπτική εμφάνιση της τέως γγ, που συγκίνησε όσους είχαν την τύχη να τη δουν.

Εξίσου προσωπικό χαρακτήρα είχε πρόσφατη ραδιοφωνική της συνέντευξη με το νυν γραμματέα Δημήτρη Κουτσούμπα. Στο μεταξύ στα χρόνια που μεσολάβησαν ενδιάμεσα, η Διγενή πειραματίστηκε σε διάφορους δρόμους, φτάνοντας μάλιστα κάποια στιγμή το 2014 να λειτουργήσει κι ως εκπρόσωπος τύπου της “Τελείας”, του βραχύβιου πολιτικού σχηματισμού του Απόστολου Γκλέτσου, που κατά ειρωνική σύμπτωση είχε κι εκείνος σχέση με το ΚΚΕ παλιότερα, που ανήκει φυσικά κατά τα φαινόμενα τελεσίδικα στο παρελθόν. Η επαναπροσέγγιση Διγενή και ΚΚΕ επιβεβαιώθηκε με την πρόσφατη παρουσία του Δημήτρη Κουτσούμπα στην παρουσίαση του βιβλίου της, κι επισφραγίζεται όπως όλα δείχνουν με την κάθοδό της στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.

Η εγγύτητα του ομοσπονδιακού προπονητή Γιώργου Πομάσκι με το κόμμα επίσης δε φαίνεται αδόκητη στην παρούσα συγκυρία. Πριν λίγο διάστημα είχε παραβρεθεί σε εκδήλωση του κόμματος για τις τοπικές εκλογές, ενώ πέρσι το καλοκαίρι είχε παραχωρήσει συνέντευξη στο Ριζοσπάστη (στα πλαίσια της ανάδειξης της κατάστασης του αθλητισμού μες στην κρίση, φιλοξενώντας παλιότερα μάλιστα και συνέντευξη με τον Πύρρο Δήμα, πριν συστρατευθεί με το μνημονιακό ΠΑΣΟΚ), αναφερόμενος στα σημαντικά προβλήματα του ελληνικού αθλητισμού -ή έστω πρωταθλητισμού, με όσα αρνητικά στοιχεία συμπεριλαμβάνει στο δοσμένο πλαίσιο, που δε γίνεται να κρύβονται κάτω από το χαλί των επιτυχιών, των οποίων εξάλλου υπήρξε ένας από τους αρχιτέκτονες. Μεγαλωμένος βιολογικά και αθλητικά στη σοσιαλιστική Βουλγαρία, ο Πομάσκι δεν ανήκει σε όσους έφτυσαν την προέλευσή τους παριστάνοντας όψιμα τους αντιφρονούντες, λόγος που ίσως εξηγεί τη δυσανάλογη προβολή του σε σχέση με το μέγεθος των επιτυχιών του. Από την άλλη, δεν μπορούμε να μην πούμε ότι αδίκησε τον εαυτό του, όταν πριν κάποιους μήνες υπερασπίστηκε την αθλήτριά του, Βούλα Παπαχρήστου, αποδίδοντας σε “παιδικό λάθος” το διαβόητο ρατσιστικό ανέκδοτο για “τα κουνούπια του Νείλου”, υποστηρίζοντας πως εκείνη “δεν ξέρει τι θα πει ρατσισμός”. Ίσως θα ήταν υπερβολικό να περιμέναμε από έναν προπονητή να στραφεί ανοιχτά ενάντια στα “παιδιά” του, δεν παύει όμως να έχουμε υψηλότερες προσδοκίες από έναν άνθρωπο που έχει δώσει τέτοια διαφορετικά δείγματα γραφής στη ζωή και στο στίβο.

Σε κάθε περίπτωση, το μόνο βέβαιο είναι πως το ΚΚΕ δεν ποντάρει σε “λαμπερά ονόματα”, απλά και μόνο ως τέτοια, ούτε φυσικά θα αποτελούν τον κορμό του ψηφοδελτίου του, το οποίο για άλλη μια φορά θα αποτελείται από επώνυμους κι ανώνυμους αγωνιστές του κλάδου τους, που παλεύουν για να γίνει “φίρμα” ο λαός, κι όχι εκείνος να τους κάνεις φίρμες.

katiousa.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ