ΚΙΑΤΟ: Μόλυνση στον Κορινθιακό Κόλπο!!!- Πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού! -Μεγάλες οι ζημιές που προκλήθηκαν

110

Θέμα συζήτησης στο Κιάτο είναι αυτές τις μέρες η πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού του Δήμου Σικυωνίων στη περιοχή του Αγίου Ιωάννη. Μεγάλες είναι οι ζημιές που προκλήθηκαν. Όπως ακούστηκε σταμάτησε η λειτουργία  του Βιολογικού και τα λύματα διοχετεύονταν στον Κορινθιακό κόλπο!!!

Από τον πρώην αντιδήμαρχο Σικυωνίων Ν. Ζαχαρόπουλο αναφέρεται: «Όλοι πλέουν οι Δημότες του Δήμου Σικυωνίων γνωρίζουν ότι ο Δήμος  έχει περιέλθει σε πλήρη μιζέρια και παρακμή, σε όλα τα επίπεδα.

Δε χρειάζεται να  παρακολουθήσουν τις κατά καιρούς ψεύτικες ανακοινώσεις του επικεφαλής της Δημοτικής αρχής, για να βγάλουν τα  συμπεράσματά τους.

Η  πλήρης ανικανότητα και ανεπάρκειά του είναι εμφανής, σε όλη την έκταση του Δήμου και τα ψεύτικα στοιχεία που καταθέτει δεν πείθουν κανέναν.

Το Σάββατο [13-1-2018] το απόγευμα, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, εξερράγη  πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού του Δήμου Σικυωνίων, στη περιοχή του Αγίου Ιωάννη.

Κατεστράφη σε μεγάλη έκταση ο μηχανολογικός και  ηλεκτρονικός εξοπλισμός καθώς οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και  τμήματα των κτιριακών εγκαταστάσεων.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενεργεί προανάκριση για διακρίβωση των αιτιών της έκρηξης πυρκαγιάς.

Οι ζημιές που προκλήθηκαν αντιστοιχούν σε δεκάδες χιλιάδες  ευρώ και φυσικά θα κληθούν να τα πληρώσουν οι Δημότες από το υστέρημά τους.

Πέραν των σοβαρών αυτών προβλημάτων που προκλήθηκαν από την πυρκαγιά, εκ των πραγμάτων σταμάτησε η λειτουργία  του Βιολογικού και τα λύματα, σύμφωνα με πληροφορίες,  διοχετεύονται στον Κορινθιακό κόλπο.

Έχουμε με λίγα λόγια τεράστια μόλυνση του περιβάλλοντος  και της θάλασσας στο ύψος του Δημοτικού Γηπέδου Κιάτου.

Αυτή η μόλυνση του περιβάλλοντος έρχεται να προστεθεί στη μεγάλη μόλυνση από τα στραγγίσματα που προέρχονται από τον ΧΥΤΑ Κιάτου και καταλήγουν στον Κορινθιακό, στο κέντρο της πόλης του Κιάτου.

Βέβαια τους  πολίτες του Δήμου Σικυωνίων και όχι μόνο,δεν φρόντισε κανένας  από τη Δημοτική αρχή να τους ενημερώσει, όπως σε κάθε περίπτωση.

Οι καθεστωτικές συμπεριφορές του Σταματόπουλου, που συγκέντρωσε όλη την εξουσία του Δήμου επάνω του, καταλήγουν στη προσβολή και την έλλειψη σεβασμού στους πολίτες του Δήμου Σικυωνίων, στους φορείς της περιοχής  και φυσικά τους Δημοτικούς Συμβούλους, οι οποίοι οφείλουν να αντιδράσουν.

Πιστεύω ότι τα λόγια είναι περιττά για να χαρακτηρίσεις την πλήρη ανικανότητα και ανυπαρξία του Σταματόπουλου, η οποία καταλήγει να ζημιώνει σοβαρά τα συμφέροντα του Δήμου και της περιοχής.

Οι διωκτικές και διοικητικές αρχές έχουν τον λόγο».

πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ