Κορινθία: Από το βουνό στη θάλασσα…μια ανάσα

146

Η Κορινθία είναι ένας ιδανικός προορισμός που προσφέρει τον παραπάνω συνδυασμό.
Για τις διακοπές σας ή για τις σύντομες αποδράσεις σας, με την κοντινότερη παραλία σε απόσταση αναπνοής, η Κορινθία είναι ένας προορισμός με τεράστιες τουριστικές δυνατότητες και προσιτός για Έλληνες αλλά και για ξένους τουρίστες.
Σε λίγο θα είναι έτοιμος και ο σταθμός του προαστιακού στο Ξυλόκαστρο που σημαίνει ότι από το αεροδρόμιο της Αθήνας σε μίαμιση ώρα σχεδόν, κάποιος μπορεί να βρίσκεται στα ξενοδοχεία και στις παραλίες του Κορινθιακού.

 

Το Ξυλόκαστρο είναι λόγω της θέσης του μια ιδανική βάση για εξορμήσεις. Τα τελευταία χρόνια πολλοί ξένοι το επιλέγουν ως βάση των διακοπών τους και από εκεί επισκέπτονται τα αξιοθέατα της Αθήνας, την Ολυμπία, και τους άλλους αρχαιολογικούς τόπους της Πελοποννήσου, (Κόρινθο, Μυκήνες, Επίδαυρο, Νεμέα κτλ) που είναι μια πολύ λογική επιλογή αν σκεφτεί κανείς ότι είναι σχεδόν στη μέση όλων αυτών των σημείων ενδιαφέροντος.

Το Ξυλόκαστρο ήταν τόπος καλοκαιρινών διακοπών για βασιλείς, πρωθυπουργούς ανθρώπους του πολιτισμού (διατηρείται η βίλα που έζησε ο Σικελιανός με την Εύα Πάλμερ, και που σήμερα βρίσκεται εντός της περιμέτρου του Sikyon Coast Hotel and Resort). Διέθετε μέχρι και κάμπινγκ έως τα μέσα της δεκαετίας του ’60 και ήταν πάντα σημαντικός παραθεριστικός προορισμός.

Εδώ οι ωραιότεροι  ξενώνες – ξενογοχεία της Ορεινής Κορινθίας

Μεγάλο του ατού, το δάσος του Πευκιά, ένα πευκόδασος 250 στρεμμάτων μεταξύ της παλιάς εθνικής οδού και της παραλίας που έχει συμπεριληφθεί στις 9 προστατευόμενες περιοχές της Ελλάδας.

Η συνέχεια εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ