ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΤΥΡΙΝΗΣ Α’ ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΗΝ  ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ-ΦΩΤΟ  

66

Από την Ι. Γυναικεία Μονή Παναγίας Φανερωμένης Χιλιομοδίου, ξεκίνησε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος χθες Κυριακή, 10 Μαρτίου 2019, το πρόγραμμά του για την Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή. Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας ο σεπτός Ποιμενάρχης μας, αφού ανέλυσε την Ευαγγελική Περικοπή της ημέρας, αναφέρθηκε στον εορταζόμενο Άγιο Σωφρόνιο Πατριάρχη Ιεροσολύμων (550-638 μ.Χ.), του οποίου η τιμία κάρα φυλάσσεται στην ως άνω Ι. Μονή. Επικεντρώθηκε κυρίως στους αγώνες που έδωσε ως Πατριάρχης έναντι των Οθωμανών προκειμένου τα Πανάγια Προσκυνήματα της Αγίας Γης να παραμείνουν έως τις ημέρες μας σε Ελληνορθόδοξα χέρια. Δεν παρέλειψε ακόμα να αναφερθεί και στο σπουδαίο συγγραφικό του έργο και στην υποδειγματική και γεμάτη σωφροσύνη ζωή του. Ολοκληρώνοντας την ομιλία του  ευχήθηκε στην Καθηγουμένη της Ι. Μονής Ευπραξία μοναχή, στην Αδελφότητα και στους παριστάμενους πιστούς «καλή Τεσσαρακοστή» και «καλό στάδιο»!

Το απόγευμα της ίδια μέρας στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου στην Κόρινθο, τέλεσε τον Α’ Κατανυκτικό Εσπερινό, της «Συγγνώμης», όπως συνηθίζεται να αποκαλείται, κατά την διάρκεια του οποίου οι Πιστοί δίδουν την αμοιβαία συγχώρηση προκειμένου άξια να διανύσουν το στάδιο των πνευματικών αγώνων της Μ. Τεσσαρακοστής με καθαρή συνείδηση, ειρηνικοί και συμφιλιωμένοι.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας πλαισιούμενος από όλους τους Κληρικούς της πόλεως της Κορίνθου ομίλησε, στους ευσεβείς Χριστιανούς, τονίζοντας ότι, η Μεγάλη Τεσσαρακοστή είναι «καιρός ευπρόσδεκτος» που με ειλικρινή μετάνοια και συγχωρητικότητα οι πιστοί μπορούν να κατακτήσουν τον «απολεσθέντα Παράδεισο».

Τέλος, κατά την παγία τακτική του, κάλεσε τους πιστούς να συμμετάσχουν στο σύνολο των Ι. Ακολουθιών, όπως οι Προηγιασμένες Θ. Λειτουργίες, οι Χαιρετισμοί, οι Κατανυκτικοί Εσπερινοί, τα Μ. Απόδειπνα κ. ά., που έχουν θεσπισθεί από την Εκκλησία μας για τη περίοδο αυτή, και που η Ι. Μητρόπολη μας έχει προγραμματίσει να τελούνται από τους Εφημερίους των Ι. Ναών καθημερινά, ώστε και μέσα από αυτές, να αξιωθούν να εορτάσουν τα Άγια Πάθη και την Ένδοξο Ανάσταση του Κυρίου μας, πλήρεις χάριτος και ευλογίας, μεστοί ελέους και καρπών αγαθών!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ