Κόρινθος: Πανηγυρικός εορτασμός της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος (φωτο)

86

Με την δέουσα Εκκλησιαστική λαμπρότητα πανηγύρισε, κατά το διήμερο 25 και 26 Μαΐου 2019, το ιστορικό Μητροπολιτικό παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος στην Κόρινθο. Συγκεκριμένα, το Σάββατο 25 Μαΐου 2019, πραγματοποιήθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου, κατά την διάρκεια του οποίου, ο Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως μας και Καθηγούμενος της Ι. Μονής Παναγίας «ΠΑΝΤΩΝ ΧΑΡΑ» Καλεντζίου Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος κήρυξε τον Θείο λόγο, τη σεπτή εντολή του Σεβ. Μητροπολίτου μας, αναφερόμενος στην συνάντηση του Κυρίου μας με την Αγία Φωτεινή στο φρέαρ του Ιακώβου και στα τρία βασικά σημεία αυτής της συνάντησης, στο μυστήριο του Θεανθρωπίνου Προσώπου του Χριστού, στον προορισμό του ανθρώπου και στην εν Πνεύματι λατρεία του Θεού.
Την επομένη το πρωί, ανήμερα της εορτής, Κυριακή 26 Μαΐου 2019, τελέσθηκε Πανηγυρική Θ. Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου.

Ο Σεβασμιώτατος στον λόγο του αναφέρθηκε αρχικά στους Αγίους Αποστόλους, στο έργο τους και στην θέση που κατέχουν μέσα στην Εκκλησία, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο μία γυναίκα, η Αγία Φωτεινή, κατέστη Ισαπόστολος, δηλαδή ίση με τους Αποστόλους, αφού μετά την συνάντηση της με τον Ιησού Χριστό μετεστράφη ολοκληρωτικά και αφιέρωσε τον εαυτό της αλλά και ολόκληρη την οικογένειά της στη διάδοση του Ευαγγελίου του Χριστού. Στην συνέχεια , αναφέρθηκε στο Πανηγυρίζον Ιστορικό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία και μακαρισμό στους κτήτορες και τους ευεργέτες του Ι. Ναού.
Ολοκληρώνοντας ευχήθηκε σε όλους τους παρισταμένους να ομοιάσουν στην Αγία Φωτεινή και ολόκληρη η ύπαρξή τους να είναι φωτεινή, ώστε να εκπέμπει το φως του Χριστού. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας τελέσθηκε μεθέορτος Εσπερινός, Κτητορικό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των κτιτόρων και απάντων των δωρητών και ευεργετών του Ι. Παρεκκλησίου και στην συνέχεια βραδινή Θεία Λειτουργία προς τιμήν του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ