Κύμα καύσωνα από την Αφρική χτυπά την Ελλάδα – Στους 42 βαθμούς ο υδράργυρος

84

Σε κλοιό αφρικανικής ζέστης μπαίνει η Ελλάδα όπου, ειδικά το Σαββατοκύριακο, το θερμόμετρο θα χτυπήσει «κόκκινο» ξεπερνώντας τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Υψηλές θερμοκρασίες καταγράφηκαν και τη Δευτέρα στη νοτιοανατολική ηπειρωτική χώρα, σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Η υψηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε στο Κρανίδι λίγο πριν τις 14:00 και ήταν ίση με 39,7 βαθμούς Κελσίου. Ακολούθησαν το Άργος (37,8), ο Θεολόγος Φθιώτιδας (37,2) το Χαροκόπειο στην Καλλιθέα (επίσης 37,2) και η Τανάγρα (37,1).

Από Πέμπτη τα χειρότερα

Ένα νέο ισχυρό θερμό κύμα αναμένεται να πλήξει την χώρα από την Πέμπτη σπρώχνοντας το θερμόμετρο πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open TV Κλέαρχο Μαρουσάκη, θερμές αέριες μάζες έρχονται από την Αφρική με αποτέλεσμα στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδας ο υδράργυρος να εκτιμάται πως θα αγγίξει μέχρι και τους 42 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν και το Σαββατοκύριακο.

Στο εσωτερικό της Θεσσαλίας, σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη, η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 42 βαθμούς Κελσίου και σε Αττική και Βοιωτία τους 41. Στην νότια και ανατολική Πελοπόννησο, σε Αργολίδα, Αρκαδία, Λακωνία, οι θερμοκρασία θα αγγίξει τους 40-41 βαθμούς. Στη Ρόδο επίσης η θερμοκρασία θα φτάσει τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου (3-4/8) προβλέπεται δύσκολο ακόμα και για όσους θα βρεθούν σε παραθαλάσσσιες περιοχές λόγω της αυξημένης υγρασίας.

Ο καιρός την Τρίτη: 

Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε νότιους νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία αρχικά αίθριος, αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι. Στα υπόλοιπα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια τοπικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά της Ηπείρου.

Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Αρχικά αίθριος, βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα βόρεια και εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια από δυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 21 έως 35 και στη Θεσσαλία τοπικά 36 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Αίθριος.

Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ με μικρή εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Από 24 έως 30 και στην Κρήτη τοπικά έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Στα βόρεια παροδικές νεφώσεις, στα υπόλοιπα γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόβλεψη της ΕΜΥ για τις επόμενες ημέρες

Τετάρτη: Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και μετά το μεσημέρι στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Πέμπτη: Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πιθανότητα τοπικών όμβρων κυρίως στα βορειοανατολικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο από τα δυτικά.

Παρασκευή: Γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση στα βόρεια από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο, κυρίως στα ηπειρωτικά.

Σάββατο: Στα βόρεια αρχικά αίθριος καιρός βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος. Οι άνεμοι στα βόρεια θα είναι αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και το απόγευμα βορείων διευθύνσεων 4 με 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο και οι τιμές της θα κυμανθούν σε υψηλά επίπεδα στα ανατολικά και τα νότια ηπειρωτικά.

Κυριακή: Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ