ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: Η νεομνημονιακή κυβέρνηση άνοιξε τον «ασκό του Αιόλου» για τα φαρμακεία και το ελληνικό φάρμακο

94
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για άλλη μια φορά έδωσε «γη και ύδωρ» στις αγορές. Ψήφισε πρόσφατα στη Βουλή την πλήρη διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων, με πρόσχημα την εύρυθμη λειτουργία τους, ολοκληρώνοντας, όπως ομολόγησε στη βουλή ο μνημονιακός υπουργός Υγείας Α. Ξανθός, ένα μνημονιακό νόμο της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ από το 2011, που δεν τόλμησαν οι προκάτοχοί του να υλοποιήσουν.
Οι καταστροφικές μνημονιακές επιδόσεις στη φαρμακευτική αγορά άνοιξαν με πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης, αλλάζοντας το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων και δίνοντας τη δυνατότητα σε ΜΗ φαρμακοποιούς να ανοίγουν φαρμακείο!
Την ίδια στιγμή, απελευθέρωσε τις τιμές των ΜΥΣΥΦΑ φάρμακων, που δεν αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΠΥ και τα πληρώνει καθ’ ολοκληρία από την τσέπη του ο ασθενής, δίνοντας στη κάθε βιομηχανία το δικαίωμα να καθορίζει τις τιμές των φαρμάκων. Και αυτό χωρίς έλεγχο, με αποτέλεσμα να εκτιναχθεί στα ύψη η τιμή τους (όπως για παράδειγμα το ντεπόν που αυξήθηκε κατά 70%).
Τώρα, η κυβέρνηση τους δίνει ένα «δωράκι» ακόμα: να λειτουργούν τα φαρμακεία σε 24ώρη βάση με σκοπό να «γονατίσει» και να κλείσει το «φαρμακείο της γειτονιάς», που άντεξε μέχρι τώρα .και που είναι «καταφύγιο» για κάθε δύσκολή στιγμή του πολίτη.
Ο δε άνεργος πλέον φαρμακοποιός να αναγκαστεί τελικά και να εργαστεί έναντι πινακίου φακής στις «αλυσίδες – επιχειρήσεις» και σε συνθήκες «γαλέρας».
Με το νέο ωράριο λειτουργίας δίνει τη δυνατότητα στις αλυσίδες – επιχειρήσεις πώλησης Φαρμάκων:
Να λειτουργούν όλο το 24ωρο και όλες τις επίσημες αργίες.
Να καθορίζουν (με εμπορικούς όρους) μόνοι τους το ωράριο λειτουργίας , χωρίς να είναι υποχρεωμένες να το τηρήσουν.
Επίσης, τους δίνει τη δυνατότητα να μη διανυκτερεύουν.
Εξαιρούνται μόνο προς το παρόν οι Κυριακές. Εκεί δεν τα βρήκε με τους θεσμούς. Ωστόσο, το ζήτημα θα επανεξεταστεί, όπως ανερυθρίαστα ομολόγησε ο υπουργός Υγείας, Α. Ξανθός, «κλείνοντας το μάτι» στους επιχειρηματίες εμπόρους φαρμάκων.
Αυτό σκόπιμα και στοχευμένα θα οδηγήσει σε μαζικό κλείσιμο των φαρμακείων. Θα μπει «ταφόπλακα» στο φαρμακείο της γειτονιάς και θα ευνοήσει σκανδαλωδώς τη δημιουργία αλυσίδων φαρμακείων στα κέντρα των πόλεων.
Σκοπός τους είναι το ελληνικό φαρμακείο και -γενικότερα- το φάρμακο να περάσουν στα χέρια εγχώριων και ξένων επενδυτών, με αδιαφανή κεφάλαια που θα ρυθμίζουν όπως θέλουν την αγορά.
Και ο κάθε πολίτης θα βγαίνει στο δρόμο να ψάχνει για φαρμακείο, τη στιγμή της ανάγκης του χωρίς να έχει τη δυνατότητα άλλης επιλογής.
Κε Ξανθέ είπατε και λέτε ψέματα στο ελληνικό λαό και στους φαρμακοποιούς. Δεν σας πίεσε κανένας. Δεν σας εκβίασε κανένας να κλείσετε το ελληνικό φαρμακείο.
Αντίθετα, κύριε υπουργέ εκτελείτε κατά γράμμα τις εντολές και τα συμφέροντα εγχώριων και ξένων επιχειρηματιών, που θέλουν να αρπάξουν τά φαρμακεία, δίνοντας εξετάσεις ότι τα καταφέρνετε καλύτερα από τους προκατόχους σας.
Το «αποτύπωμα» που θα αφήσετε, θα είναι αυτό του μοναδικού μνημονιακού Υπουργού Υγείας που έβαλε «ταφόπλακα» στο φαρμακείο και άφησε τους πολίτες στο έλεος των κερδοσκόπων.
 
Τμήμα Υγείας της ΛΑΕ

Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com/2018/01/blog-post_192.html#ixzz54gDMObHH

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ