Μάχη με τις φλόγες σε πολλά μέτωπα – Βοιωτία, Άρτα, Ιωάννινα, Σαμοθράκη και Αχαΐα

74

Υπεράνθρωπες προσπάθειες καταβάλλουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής για να θέσουν υπό έλεγχο τις φωτιές που έχουν ξεσπάσει σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Σε εξέλιξη αυτήν την ώρα βρίσκονται πύρινα μέτωπα σε Εύβοια, Βοιωτία, Ιωάννινα και Άρτα. Αντίθετα, υπό έλεγχο τέθηκαν οι πυρκαγιές σε Αχαΐα και Σαμοθράκη.

Ειδικότερα, στην Εύβοια μαίνεται η φωτιά σε πευκόφυτη έκταση στην περιοχή Αγριλίτσα. Για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε το μοναστήρι Μακρυμάλλης, ενώ σε επιφυλακή βρίσκονται τρία χωριά.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν ενισχυθεί και επιχειρούν 80 πυροσβέστες με 39 οχήματα, επτά ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 21 πυροσβέστες, έξι οχήματα από το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων με 12 πυροσβέστες, τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Συνδράμουν οκτώ μηχανήματα έργου και 10 υδροφόρες ΟΤΑ.

Στη Βοιωτία, ξέσπασε φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Πρόδρομο του δήμου Θηβαίων. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Στα Ιωάννινα, φωτιά ξέσπασε το βράδυ στο Πωγώνι. Αν και είναι σε δύσβατο σημείο, καίει χαμηλή βλάστηση και δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή. Επιχειρούν 16 πυροσβέστες με έξι οχήματα και πεζοπόρο τμήμα με δέκα πυροσβέστες.

Πύρινο μέτωπο υπάρχει επίσης και στην Άρτα, στην περιοχή Πλατύ Κομποτίου. Η φωτιά και δασική έκταση και δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή.

ΠΗΓΗ:madata.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ