Μέγα σκάνδαλο: Χορός δεκάδων εκατομμυρίων με στημένες δημοσκοπήσεις για την χειραγώγηση των πολιτών

98

Η διαφθορά, η διαπλοκή και η συναλλαγή στο «κόκκινο»

Σε χορό δεκάδων εκατομμυρίων ζεστού χρήματος έχει εξελιχθεί η υπόθεση των στημένων δημοσκοπήσεων με στόχο την χειραγώγηση των πολιτών και την κατασκευή ενός πολιτικού σκηνικού σύμφωνα με τα συμφέροντα ενός βρώμικου, διεφθαρμένου και κλεπτοκρατικούμνημονιακού και εξαρτημένου πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου.
Είναι χαρακτηριστικό ότι δημοσκόπηση στην Κυριακάτικη (8/7) εφημερίδα Documento από μια εταιρεία που λέγεται Voxpop Analysis εμφανίζει την διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στο 4,6% υπέρ της πρώτης, ενώ άλλη δημοσκόπηση που εμφανίστηκε λίγες μέρες πριν στον Σκάι, της Pulse, ανεβάζει την διαφορά σε ουράνια ύψη, πάνω από 14%.
Κανένα στατιστικό λάθος δεν δικαιολογεί σε καμιά περίπτωση μια διαφορά ανάμεσα στις δυο δημοσκοπήσεις που να φθάνει τις 10 ποσοστιαίες μονάδες.
Είναι προφανέστατο ότι τέτοιες διαφορές οφείλονται στο στήσιμο της μιας ή της άλλης δημοσκόπησης και πιθανότατα και των δυο.
Πλήθος άλλων, αδικαιολόγητων σε αριθμό, δημοσκοπήσεων την ίδια περίοδο, εμφανίζει τις διαφορές των δυο κομμάτων σε όλα τα ενδιάμεσα επίπεδα, ανάλογα με την πολιτική πηγή και την χρηματοδότηση της δημοσκόπησης.
Το «στήσιμο» αυτό των δημοσκοπήσεων, όπως μας λένε γνώστες των παρασκηνιακών μεθοδεύσεων, κοστίζει πανάκριβα.
Μεγάλοι διαπλεκόμενοι επιχειρηματίες, μιντιάρχες και κατεστημένα πολιτικά κόμματα, μας λένε οι ίδιοι κύκλοι, πληρώνουν ακριβό τίμημα για να αποτυπώσουν δημοσκοπικά ποσοστά, τα οποία να δείχνουν σε ευνοϊκή θέση τα «άλογα» στα οποία ποντάρουν.
Συχνά το αντίτιμο της δημοσκοπικής εύνοιας μπορεί να είναι συναλλαγματικές που δεν εξοφλούνται καθ’ ολοκληρίαν τοις μετρητοίς αλλά συνιστούν και μια μελλοντική υπόσχεση ή έχουν άλλου είδους ανταλλάγματα.
Την ίδια ώρα, οι ίδιες δημοσκοπήσεις που εξυπηρετούν ένα από τα πιο φαύλα και ληστρικά πολιτικοοικονομικά συστήματα που γέννησε ποτέ ο καπιταλισμός, καθορίζουν κατά το δοκούν όχι μόνο τους συσχετισμούς ανάμεσα στα δυο “μεγάλα” κόμματα αλλά και την διάταξη όλων των άλλων πολιτικών δυνάμεων.
Πρωταρχική επιδίωξη των «κλειδοκρατόρων»¨είναι να εξαφανίσουν όλες τις ριζοσπαστικές δημοκρατικές αντιμνημονιακές φωνές, ώστε να αποφευχθεί το «λάθος» που σε προηγούμενη φάση πήγε να θέσει σε κίνδυνο το εξωνημένο και βρώμικο σύστημά τους.
Είναι χαρακτηριστικό της “ψευτιάς” και της “απάτης” που κυριαρχεί στον δημοσκοπικό χώροτο γεγονός ότι δημοσκόπηση της εταιρείας MRB στην Real της Κυριακής, η οποία προ ημερών έδινε στην ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ 52,2% από κοινού και σε όλα μαζί τα σημερινά κοινοβουλεyτικά κόμματα 73%, εμφάνιζε το 85% των πολιτών να μην είναι ικανοποιημένο από τους χειρισμούς των κομμάτων της Βουλής!!!
Πως γίνεται, όμως, αυτό το θαύμα, να μην είναι ικανοποιημένοι και οι περισσότεροι καθόλου ικανοποιημένοι, απόκόμματα, τα οποία κατά τα άλλα δηλώνουν πρόθυμοι να ψηφίσουν με ποσοστό 73% (!!!) ;
Αυτά τα θαύματα, όμως, συμβαίνουν σε ένα αυθαίρετο και κατευθυνόμενο εν πολλοίς, δημοσκοπικό τοπίο, το οποίο δεν ελέγχει κανένας και ποτέ και οι εισαγγελείς το κοιτάζουν ως απλοί θεατές.
Η μόνη πολιτική δύναμη, μας έλεγαν οι ίδιοι πολιτικοί παρατηρητές, που αποκαλύπτει και αντιδρά στο ανεξέλεγκτο δημοσκοπικό καθεστώς που κυριαρχεί στη χώρα, αποτέλεσμα της δηλητηριώδους σύμφυσης επιχειρηματικών, μιντιακών και πολιτικών συμφερόντων, τα οποία πνίγουν την δημοκρατία, την οικονομία και την κοινωνία, λεηλατούν το δημόσιο πλούτο και ξεπουλάνε τα εθνικά μας θέματα, είναι η Λαϊκή Ενότητα, η οποία και βρίσκεται για έναν επιπρόσθετο λόγο στο στόχαστρο όλης αυτής της σκοτεινής παραεξουσίας, η οποία από παρακράτος έχει εξελιχθεί στο σημερινό επίσημο ελληνικό πειρατικό κράτος.
Αν δεν μπορέσουμε να αφυπνιστούμε για να αποτινάξουμε και να ανατρέψουμε όλη αυτήν την βρωμιά και δυσωδία των «μαυραγοριτών» και «τοκογλύφων» που κατευθύνει την ελληνική αποικία στην ακατάσχετη παρακμή, η Ελλάδα δεν έχει κανένα απολύτως μέλλον.
Τ.Κ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ