«Μαύρος» Ιούλης για την εργασία: Χάθηκαν 10.102 θέσεις.Σαρώνει η μερική απασχόληση.

76

Φούσκες οι πανηγυρισμοί του Πρωθυπουργού για μείωση της ανεργίας

«Μαύρος» ήταν ο Ιούλιος για την αγορά εργασίας καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία από το σύστημα Εργάνη, τον μήνα αυτό αφενός το ισοζύγιο προσλήψεωναποχωρήσεων ήταν αρνητικό και αφετέρου υπερίσχυσαν οι συμβάσεις μερικής απασχόλησης.

Συγκεκριμένα τον Ιούλιο χάθηκαν 10.102 θέσεις εργασίας, με τις 8.610 να καταχωρούνται στο σύστημα Εργάνη και τις υπόλοιπες 1.492 από ένα μικρό ποσοστό επιχειρήσεων που τις δήλωσαν χειρόγραφα.

Σύμφωνα με το σύστημα Εργάνη έγιναν 239.080 προσλήψεις αλλά την ίδια ώρα άδειασαν 247.690 θέσεις εργασίας με απολύσεις και αποχωρήσεις.
Πρόκειται για τη δεύτερη χειρότερη επίδοση μετά τον Ιούλιο του 2015 στον οποίο, είχαν χαθεί 16.658 θέσεις εργασίας.

Κι όλα αυτά τον μήνα που ο τουρισμός βρίσκεται στην κορύφωσή του στη χώρα μας και λογικά θα έπρεπε να είχαμε αύξηση της απασχόλησης.
Την ίδια ώρα οι προσλήψεις μερικής απασχόλησης και εκ περιτροπής εργασίας συνέχισαν να υπερισχύουν καθώς αποτέλεσαν το 54,69% των προσλήψεων.

Επομένως δεν χρειάστηκε να περάσουν παρά μόνο λίγες ημέρες από τα πανηγύρια του Πρωθυπουργού για μείωση της ανεργίας, για να έλθουν τα επίσημα στοιχεία και η πραγματικότητα να τον διαψεύσουν.

iskra

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ