Μετά την αναπάντεχη ήττα Μουντομπάσκετ : Τα σενάρια πρόκρισης για την Εθνική ομάδα

71
ÌÏÕÍÔÏÌÐÁÓÊÅÔ / ÊÉÍÁ / ÐÁÃÊÏÓÌÉÏ ÊÕÐÅËËÏ 2019 / ÂÑÁÆÉËÉÁ - ÅËËÁÄÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: FOR EDITORIAL USE ONLY / XINHUA NEWS AGENCY)

Η ήττα από την παρέα του Βαρεζάο «πλήγωσε» αρκετά την Εθνική ομάδα, καθώς θα αναγκαστεί να «κουβαλήσει» αυτό το αποτέλεσμα μέχρι και τη φάση των «16» όπου ο όμιλος μας θα διασταυρωθεί με τον 5ο, εκεί όπου βρίσκονται ΗΠΑ, Τουρκία, Τσεχία και Ιαπωνία. Αν βέβαια προκριθεί, καθώς παίζει «τελικό» την Πέμπτη (5/9, 15:00) με τη Νέα Ζηλανδία. Ας πάρουμε όμως από την αρχή όλα τα σενάρια πρόκρισης της Εθνικής, μέχρι τα νοκ-άουτ, αλλά και τις πιθανότητες αποκλεισμού, που με αυτή την ήττα από τη Βραζιλία αυξήθηκαν περισσότερο.

Καταρχάς η Εθνική «βολεύτηκε» από την ήττα της Τουρκίας από τις ΗΠΑ, με τους «γείτονες» να αυτοκτονούν στο τέλος και τον Κρις Μίντλετον να «λυτρώνει» τον συμπαίκτη του στους Μπακς, Γιάννη Αντετοκούνμπο και την Εθνική μας ομάδα. Αν οι Τούρκοι επικρατούσαν τότε η Εθνική μας ομάδα θα ήθελε νίκη και με τους Αμερικάνους στην επόμενη φάση και πιθανότατα και πάλι να μην της έφτανε.

Το πρώτο σενάριο και αυτό που μας ενδιαφέρει την παρούσα στιγμή είναι η Εθνική μας να κερδίσει τη Νέα Ζηλανδία. Αν δεν τα καταφέρει τότε «χαιρετάει» τη φάση των «16» και ουσιαστικά θα δώσει μάχη για τις θέσεις 17-32. Μιλάμε για ένα σενάριο που δεν θέλει κανείς ούτε να σκεφτεί, όμως δυστυχώς είναι υπαρκτό.

Το δεύτερο σενάριο είναι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να νικήσει τη Νέα Ζηλανδία και να προκριθεί στους «16». Σε αυτό το σενάριο η Εθνική θα κουβαλάει την ήττα από τη Βραζιλία, όπως και όλες οι ομάδες που θα περάσουν. Η λογική λέει ότι η Βραζιλία θα κερδίσει το Μαυροβούνιο και θα πάει στην επόμενη φάση με 3-0, ενώ η Εθνική με 2-1.

Στη… συνάντηση με τον πέμπτο όμιλο οι ΗΠΑ θα έχουν κατά πάσα πιθανότητα 3-0 κόντρα στην ήδη αποκλεισμένη Ιαπωνία, ενώ Τουρκία και Τσεχία θα δώσουν «μάχη» για την πρόκριση στους «16» και θα έχουν το ίδιο ρεκόρ με την Ελλάδα.

Η εικόνα του νέου Ομίλου θα έχει ως εξής:

ΗΠΑ 3-0/2-1
Βραζιλία 3-0/2-1
Ελλάδα 2-1

Τσεχία/Τουρκία 2-1

Για να περάσει λοιπόν η Εθνική μας στα νοκ-άουτ και πιο συγκεκριμένα στους «8» θα πρέπει να υπερβάλει εαυτόν και να τις «κάτσουν κάποια αποτελέσματα.

Πρώτο σενάριο πρόκρισης στα νοκ-άουτ:

Το πρώτο σενάριο που δίνει την πρόκριση στους «8» είναι με την Εθνική μας να κερδίσει όλα της τα ματς. Πρώτα και δεδομένα τη Νέα Ζηλανδία και εν συνεχεία τις ΗΠΑ και την Τουρκία ή την Τσεχία, όποια προκριθεί. Βέβαια το σενάριο αυτό προϋποθέτει και το θαύμα κόντρα στους Αμερικανούς, ενώ ίσως παίξει ρόλο και η διαφορά στο ματς με τους Τούρκους ή τους Τσέχους. Σε αυτό το σενάριο θα έχουμε 4-1 εμείς και είτε θα έχουν 4-1 ρεκόρ οι ΗΠΑ είτε η Βραζιλία. Με το απόλυτο λοιπόν θα είμαστε στους «8».

Δεύτερο σενάριο πρόκρισης στα νοκ-άουτ:

Αν υποθέσουμε ότι είναι δύσκολο έως αδύνατον να νικήσουμε τις ΗΠΑ θέλουμε τη δεδομένη νίκη επί της Νέας Ζηλανδίας, αφού με ήττα είπαμε ότι δεν περνάμε ούτε στους «16», αλλά και νίκη επί της Τουρκίας ή της Τσεχίας. Εφόσον ηττηθούμε από τις ΗΠΑ θέλουμε μια σειρά από αποτελέσματα ευνοϊκά, όπως είναι οι δύο ήττες στην επόμενη φάση των Βραζιλιάνων από Τουρκία/Τσεχία και ΗΠΑ, ενώ σημαντικό ρόλο θα παίξουν και οι διαφορές πόντων  σε περιπτώσεις τριπλών ισοβαθμιών.

Τρίτο σενάριο πρόκρισης στα νοκ-άουτ: 

Αυτό είναι και το σενάριο με τις λιγότερες πιθανότητες, αφού προϋποθέτει ήττα της Βραζιλίας την Πέμπτη από το ήδη αποκλεισμένο Μαυροβούνιο στην τρίτη αγωνιστική του ομίλου μας. Αν γίνει αυτό θα έχει αφετηρία ίδια με την Εθνική εφόσον κερδίσουμε τη Νέα Ζηλανδία.

Στο σενάριο αυτό θέλουμε τουλάχιστον μια νίκη με Τουρκία/Τσεχία και οι ΗΠΑ να κερδίσουν τόσο την Ιαπωνία στο τρίτο ματς του ομίλου τους και να κερδίσουν και τους Βραζιλιάνους. Τότε θα είμαστε λογικά ισόβαθμοι με Τουρκία/Τσεχία ή Βραζιλία (ανάλογα τι θα κάνουν στο μεταξύ τους ματς) και πάλι θα μετρήσουν οι πόντοι.

Όλα τα υπόλοιπα σενάρια σημαίνουν αποκλεισμό από τους «8»

Σε όλα τα υπόλοιπα σενάρια, δηλαδή των δύο ηττών της Εθνικής μας στην επόμενη φάση, αλλά και των δύο νικών της Βραζιλίας, Δεν περνάμε στους «8». Επίσης δεν θα περάσουμε ακόμα και με νίκη επί των ΗΠΑ, αν οι Βραζιλιάνοι νικήσουν κι εκείνοι τους Αμερικανούς.

Με λίγα λόγια θέλουμε στα επόμενα τρία ματς περισσότερες νίκες από τους Βραζιλιάνους που έχουν μια νίκη περισσότερη αυτή τη στιγμή, και ίδιες ή περισσότερες νίκες με την ομάδα που θα ακολουθήσει τις ΗΠΑ από τον 5ο όμιλο στους «16». Αξιοσημείωτο είναι ότι μετράνε οι πόντοι στις ισοβαθμίες, άρα θέλουμε και νίκες με μεγάλες διαφορές. Το ματς – τελικός με τη Νέα Ζηλανδία προσφέρεται για νίκη με μεγάλη διαφορά, διότι είναι και τεράστια η διαφορά δυναμικότητας. Πρώτο μέλημα ωστόσο είναι πλέον η νίκη για να περάσουμε στους «16», μετά την απρόσμενη ήττα από τη Βραζιλία.

.to10.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ