ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΠΑΝΟΥ ΣΤΑ ΙΣΘΜΙΑ!

191

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η παρουσίαση του βιβλίου του κ. Παναγιώτη Σπανού ”Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ”, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου 2018, σε αίθουσα εκδηλώσεων του Βενετσάνου, στα Ίσθμια.

Οι φίλοι και γνωστοί του πρώην Προέδρου της Κοινότητας Ισθμίας κ. Παναγιώτη Σπανού κατέκλυσαν την αίθουσα για να ακούσουν για το βιβλίο του, να του σφίξουν το χέρι και να του ευχηθούν καλοτάξιδο, τιμώντας τον συγγραφέα και δημιουργώντας εορταστική ατμόσφαιρα.

Το βιβλίο προθυμοποιήθηκαν με χαρά να το παρουσιάσουν αγαπητοί του φίλοι, όπως η κα Φωτούλα Δημητριάδου, ο κ. Παναγιώτης Πίκουλας, o κ. Παύλος Μίχας και ο συντάκτης του παρόντος, σε ρόλο συντονιστή της εκδήλωσης.

 

Ο κ. Παναγιώτης Σπανός

 

Η μελέτη του βιβλίου οδηγεί στην ανακάλυψη ενός πλούτου προσωπικών συναισθημάτων του συγγραφέα, απόρροια των όσων έχει βιώσει μέχρι τη συγγραφή του βιβλίου, αναδεικνύοντας παράλληλα διαχρονικούς προβληματισμούς, αναφορικά με την οικογένεια, τη φτώχεια, την ανθρώπινη απώλεια, τη σκληρή επιβίωση, το χρέος και την ηθική. 

Πρόκειται για μια αυτοβιογραφία, ενός ανθρώπου που ξεκίνησε να ασχολείται με το συνδικαλιστικό κίνημα το 1973 και την τοπική αυτοδιοίκηση το 1975, ανθρώπινη, συγκινητική, νοσταλγική, ενημερωτική, με έντονη αγωνιστική, δυναμική και πολιτική χροιά, γραμμένη αποκλειστικά από τον ίδιο. 

Ο συγγραφέας αναδεικνύει την προσωπική, οικογενειακή, φιλική, επαγγελματική, κοινωνική και πολιτική του διαδρομή, με πυξίδα την αγάπη για τον τόπο του και τους ανθρώπους του. Με το βιβλίο αυτό Ενημερώνει, Περιγράφει, Σχολιάζει, Αναγνωρίζει, Ευχαριστεί ανθρώπους και Αποκαλύπτει πτυχές γεγονότων, στις πραγματικές τους διαστάσεις, ενώ παράλληλα εξομολογείται δημόσια το σκεπτικό, τις αρχές και τις αξίες που τον οδήγησαν στη λήψη κάποιων κρίσιμων αποφάσεων.

Η κα Δημητριάδου, μεταξύ των άλλων, χαρακτήρισε το βιβλίο ”ντοκουμένο”, το οποίο ”συνδέει το χθες και το σήμερα”, ο κ. Πίκουλας τόνισε ότι ο κ. Σπανός στη διαδρομή του ”υπήρξε συναινετικός” και ”πρότυπο αυτοδιοικητικού για τους νεότερους”, ο κ. Μίχας επεσήμανε ότι το βιβλίο αυτό ”έχει ιδιαίτερη σημασία για τον ιστορικό του μέλλοντος” και ιδιαίτερη αξία γιατί δίνει τη δυνατότητα ”στους μεγαλύτερους να θυμηθούν και οι νεότεροι να μάθουν”, ενώ ο συντάκτης του παρόντος  υπογράμμισε ότι το βιβλίο αυτό αποτελεί κατάθεση ψυχής και δημόσια εξομολόγηση μιας σημαντικής προσωπικής διαδρομής, καθώς και μιας αξιόλογης πορείας στο συνδικαλιστικό κίνημα αλλά και στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Ακολούθως, ανήλθε στο βήμα ο συγγραφέας του βιβλίου, ο οποίος, μεταξύ των άλλων, αναφέρθηκε στους λόγους που το έγραψε.

Μετά την παρουσίαση έλαβαν το λόγο όποιοι από τους παρευρισκόμενους επιθυμούσαν να προσθέσουν οτιδήποτε για το βιβλίο. 

Παρόντες ο Βουλευτής Κορινθίας του Σύριζα κ. Γιώργος Τσόγκας, ο Δήμαρχος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων κ. Γιώργος Αλκ. Γκιώνης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Λάκης Παπαφωτίου και Γιώργος Πετρίτσης, οι πρώην Δήμαρχοι του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων κ.κ. Παύλος Παύλου και Κώστας Λογοθέτης, η πρώην Βουλευτής Κορινθίας κα Κατερίνα Φαρμάκη, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου μας κ. Σωτήρης Πέρρας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμους μας κα Μαρία Πρωτοπαππά και οι κ.κ. Θανάσης Μουζάκης, Παναγιώτης Πέτρου, Ηλίας Κοφινάς, Θανάσης Γεωργίου, οι πρώην Πρόεδροι της Κοινότητας Ισθμίας κ.κ. Άγγελος Λάϊος και Τάκης Στέφας, ο πρώην Πρόεδρος της Κοινότητας Αγίων Θεοδώρων κ. Τάσος Πέτρου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κορινθίων κ.κ. Νίκος Σταυρέλης και Γιώργος Φαρμάκης, ο Γενικός Διευθυντής της Διώρυγας Κορίνθου κ. Γιώργος Ζουγλής
.



Το βιβλίο παρουσίασαν: 

 

Ο συντάκτης του παρόντος (Γιάννης Β. Καραπανάγος), ο οποίος συντόνισε την όλη παρουσίαση. Υποστράτηγος εν αποστρατεία της Ελληνικής Αστυνομίας, Πολιτικός Επιστήμονας και Εκπαιδευτικός. Είναι Διαχειριστής δύο ιστολογίων: Του FarosNews2018.blogspot.com και του Karapanagos.blogspot.com Επίσης ένας εκ των δύο συντελεστών του διαδικτυακού ραδιοφώνου Περαία-Χώρα Radio News.

 

Η κα Φωτούλα Δημητριάδου, μόνιμη κάτοικος στα Ίσθμια, στην περιοχή Καλαμακίου. Ιδιοκτήτρια ραδιοτηλεοπτικών μέσων από το 1988 έως και σήμερα και εν ενεργεία Δημοσιογράφος, ραδιοφωνική παραγωγός και τηλεπαρουσιάστρια στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του γτηλεοπτικού σταθμού PLP. Επίσης συμμετέχει και σε άλλες παραγωγές ποικίλης ύλης. 

Ο κ. Παναγιώτης Πίκουλας, μαχόμενος Δικηγόρος, από το έτος 1980 έως σήμερα στο Πρωτοδικείο Κορίνθου. Φίλος, από το έτος 1990 μέχρι και σήμερα του Συγγραφέα και ακούραστος πάντοτε και μέχρι σήμερα Νομικός Συμπαραστάτης του. 

Ο κ. Παύλος Μίχας, πτυχιούχος Μηχανολόγος Μηχανικός-Ελεύθερος Επαγγελματίας. Έχει διατελέσει επί σειρά ετών Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας. Τα τελευταία 10 χρόνια είναι εκλεγμένο μέλος και Γραμματέας Οικονομικών της Κεντρικής Διοικούσας Επιτροπής της Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών, του Επιμελητηριακού Φορέα των Πτυχιούχων Μηχανικών με περισσότερα από 55.000 μέλη σε όλη τη χώρα.

Συνοπτικό βιογραφικό του συγγραφέα: 

Ο κ. Παναγιώτης Σπανός είναι συνταξιούχος μηχανικός του εμπορικού ναυτικού με πλούσια συνδικαλιστική δραστηριότητα. Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων της Διώρυγας Κορίνθου για δώδεκα χρόνια και Πρόεδρος του Εργατικού κέντρου Κορίνθου από τον  Οκτώβριο του έτους 1974 έως το Φεβρουάριο του έτους 1976. Σύμβουλος και Γραμματέας στη συνέχεια. 
Επίσης έχει διατελέσει Πρόεδρος της Κοινότητας Ισθμίας από το έτος 1975 έως το έτος 1986, Δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας κατά τα έτη 1999-2002, Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου 2003-2006 του ιδίου Δήμου και Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ισθμίας 2011-2014. 

Πηγή farosnews2018.blogspot.com










ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ