Με μεγάλη προσέλευση θεατών συνεχίζεται το 16ο Φεστιβάλ Θεάτρου στην Αρχαία Κόρινθο-φωτό-βίντεο

79

Με πολύ μεγάλη προσέλευση θεατών συνεχίζεται και φέτος το 16ο Φεστιβάλ Θεάτρου – ΚΟΡΙΝΘΟΣ 2018 στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Αρχαίας Κορίνθου.

Την 5η ημέρα του Φεστιβάλ την Κυριακή 5 Αυγούστου οι θεατές για μία ακόμα βραδιά κατέκλεισαν το Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Αρχαίας Κορίνθου για να παρακολουθήσουν τον Αρχοντοχωριάτη. Ο «Αρχοντοχωριάτης», γνωστός από το Μολιέρο,
σε σκηνοθεσία της Ευγενίας Σάλτα, ζωντανεύει μέσα από μια σύγχρονη ματιά στη σκηνή, με τη στήριξη της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.ΜΕ, με ευφάνταστα σκηνικά και κοστούμια.

Το κλασσικό έργο του Μολιέρου, που γράφτηκε το 1670 παραμένει ως σήμερα μία επίκαιρη κωμωδία η οποία σατιρίζει τους νεόπλουτους όλων των εποχών και έβγαλε πολύ γέλιο.

Πάνω από 500 θεατές ήρθαν να παρακολουθήσουν την παράσταση την Κυριακή το βράδυ 5 Αυγούστου, Παραμονή της Αγιά Σωτήρας, παρά τα πανηγύρια γύρω τριγύρω αλλά και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Την Θεατρική παράσταση παρακολούθησαν και οι δύο Δήμαρχοι: Κορινθίων κ. Αλέξανδρος Πνευματικός και Μεγάρων κ. Γρηγόρης Σταμούλης

Το χιούμορ, η διακωμώδηση και η θεατρική τέχνη, ένα πολύχρωμο όχημα διαχρονικών και δύσκολων ζητημάτων της κοινωνίας μας, όπως η οικογένεια και οι σχέσεις, οι κοινωνικές αδικίες και τα οικονομικά προβλήματα, η προσκόλληση στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης και η απομάκρυνση από τις προσωπικές και άμεσες σχέσεις, καθώς παρασέρνουν τον “Αρχοντοχωριάτη”, προκαλούν το θεατή σε σκέψεις για τη δική του αδιέξοδη κατάσταση την αποξένωση, τη μεγαλομανία και τη ματαιοδοξία.

Οι Μεγαρίτες ερασιτέχνες ηθοποιοί σε αυτή την παράσταση έκαναν μια μεγάλη προσπάθεια και απέδωσαν ωραίες ερμηνείες
και ακόμα καλύτερα χορευτικά νούμερα ενταγμένα πλήρως στην παράσταση.

Το φεστιβάλ διοργανώνουν και φέτος ο Δήμος Κορινθίων και το Κορινθιακό Θέατρο «Βασίλης Ρώτας”. Στο φεστιβάλ παίρνουν μέρος θεατρικά σχήματα από όλη την Ελλάδα και διεξάγεται από την Τετάρτη 1 Αυγούστου έως και την Παρασκευή 10 Αυγούστου στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Αρχαίας Κορίνθου.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Η κριτική επιτροπή αποτελείται από ανθρώπους του Θεάτρου και της Τέχνης.

 πηγή-korinthosnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ