Με ντελάληδες και πολύχρωμα γαϊτανάκια άνοιξε το τριώδιο- δείτε φωτό

120
Οι ντελάληδες του Αναπλιώτικου Καρναβαλιού, άνοιξαν το Τριωδίου στο Ναύπλιο όπου επισκέφθηκαν γειτονιές της πόλης και διαλάλησαν την έναρξη της μεγάλης αποκριάτικης γιορτής.
 

Κάλεσαν μικρούς και μεγάλους να μασκαρευτούν και να ξεχυθούν στους δρόμους για να ξεφαντώσουν, όπως επιτάσσει η παράδοση της Αποκριάς, με τα Γαϊτανάκια να έχουντην τιμητική τους !

Από την Πλατεία Καποδίστρια, η Χορευτική Ομάδα του Σωματείου « Φίλοι ΠΛΙ», « Το Εργαστήρι Ελληνικού Χορού», ο Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος Ναυπλίου « ΧΟΡΟΚΙΝΗΣΗ», το Σωματείο « Το Καστράκι Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος Ασίνης και Αγίας Παρασκευής», ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Δρεπάνου, η Χορευτική Ομάδα του Επιμορφωτικού Συλλόγου Αγίας Τριάδας, η Σχολή Χορού Τάτση και η Ομάδα Χορού του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου, κρατώντας τα πολύχρωμα γαϊτανάκια τους, χόρεψαν κυκλικά, συμβολίζοντας το πνεύμα της συναδέλφωσης, της αγάπης και της ομόνοιας και τερμάτισαν στην πλατεία Συντάγματος συνεχίζοντας να διασκεδάζουν ντοπιους και επισκέπτες της πόλης.

Στη συνέχεια… η Ερωφίλη και η Αφεντούλα Ραζέλη συναντησαν την ορχήστρα Smyrna!

Οι ερμηνεύτριες έχοντας αρκετά χρόνια παρουσίας στο ελληνικό τραγούδι, συνόδεψαν με τις χαρακτηριστικές φωνές τους την πολλά υποσχόμενη ορχήστρα Smyrna, με τραγούδια που έχουν τις ρίζες τους σ’ έναν πολιτισμό που σμιλεύτηκε μέσα από διαφορετικές κουλτούρες. Αυτή η ιδιότυπη γυναικεία συμμαχία παρέσυρε τον κόσμο σ’ ένα μουσικό πρόγραμμα όπου έδεσαν αρμονικά το χτες… με το σήμερα.

πηγή-argolikeseidhseis.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ