Με τα ψηφοδέλτια της ΝΔ ο Ψαριανός… Άντε βρε … και στον Λεβέντη!

87
Υποψήφιοι με τη Νέα Δημοκρατία θα είναι –εκτός πολύ μεγάλου απροόπτου- στις προσεχείς εκλογές ο Γιώργος Αμυράς και ο Γρηγόρης Ψαριανός.
Οι δυο βουλευτές του Ποταμιού, σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτουν τα «Παιχνίδια Εξουσίας» -και που δεν επιδέχονται διάψευση, ακόμα και αν αυτή για ευνόητους λόγους γίνει- έχουν ήδη συμφωνήσει με την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας τη συστράτευση μαζί της.
Την ίδια στιγμή –και σύμφωνα πάντα με διασταυρωμένες πληροφορίες- υπάρχουν εισηγήσεις προς την ηγεσία της Σεβαστουπόλεως να υπάρξει προεκλογική συμμαχία του Ποταμιού με τη Νέα Δημοκρατία. Σύμφωνα με τις σκέψεις αυτές, σε μια τέτοια περίπτωση, στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια θα συμμετάσχουν νυν βουλευτές όπως οι Γ. Αμυράς και Γρ. Ψαριανός, αλλά και ο Γιώργος Μαυρωτάς, όχι όμως και ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος δεν θα είναι υποψήφιος. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μάλιστα, φέρεται προβληματισμένος σε μια τέτοια εξέλιξη, καθώς αφενός η ΝΔ ότι είχε να πάρει από το Ποτάμι σε ψήφους το έχει ήδη πάρει, αφετέρου όμως τυχόν συνεργασία του προσδίδει μεγαλύτερη δυναμική στην προεκλογική περίοδο.
Υπό αυτό το κλίμα και υπό αυτό το πρίσμα, το Συνέδριο του Οκτωβρίου για το μέλλον του Ποταμιού το οποίο έχει προαναγγείλει ο Σταύρος Θεοδωράκης όχι απλώς καθίσταται ιδιαίτερα δύσκολο, αλλά ενδέχεται και να μην πραγματοποιηθεί, καθώς στελέχη ζητούν από τον Πρόεδρο του κόμματος να τους ξεκαθαρίσει από τώρα την εισήγησή του για τις συμμαχίες.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εμφανίζει το πότε θα ανεξαρτητοποιηθούν και οι δυο βουλευτές που έχουν ήδη συμφωνήσει με τη ΝΔ, καθώς ίσως το Συνέδριο αποτελέσει την αφορμή. Η ανεξαρτητοποίησή τους, άλλωστε, θα έχει αποτέλεσμα να μην διαθέτει πια Κοινοβουλευτική Ομάδα το Ποτάμι, εκτός και αν σε αυτή προσχωρήσει κάποιος ανεξάρτητος βουλευτής, όπως π.χ. ο Χάρης Θεοχάρης. Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής κόμμα που διαθέτει Κοινοβουλευτική Ομάδα με βάση τη δύναμή του στις εκλογές, δεν μπορεί να την έχει αν μείνει με λιγότερους βουλευτές (σήμερα το Ποτάμι διαθέτει 6 βουλευτές) και σε μια τέτοια περίπτωση, ο Στ. Θεοδωράκης, μεταξύ άλλων, δεν θα έχει δικαίωμα λόγου σε συζητήσεις αρχηγών κομμάτων, δεν θα καλείται σε συσκέψεις υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ θα απολέσει και πολλά άλλα προνόμια –π.χ. να διαθέτει το κόμμα αντιπρόεδρο στη Βουλή (σήμερα είναι εκλεγμένος ο Σπύρος Λυκούδης). Τόσο ΝΔ, πάντως, όσο και Κίνημα Αλλαγής, δεν επιθυμούν πλέον την αυτόνομη παρουσία του Ποταμιού, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, αλλά και προκειμένου να μην ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών, να πέσει η κυβέρνηση όταν έρθει η Συμφωνία στη Βουλή και να πραγματοποιηθούν εκλογές.
Με δυο ανεξάρτητους
Η ΝΔ, επίσης, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες των «Παιχνιδιών Εξουσίας», συζητά στο παρασκήνιο και με δυο ανεξάρτητους βουλευτές…
news247.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ