Με την συμμετοχή χιλιάδων πιστών το «ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ»της θαυματουργού Εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης στο Χιλιομόδι-φωτό

99
KODAK Digital Still Camera

Πανηγυρικά και με την συμμετοχή χιλιάδων πιστών πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 21 Αυγούστου 2018, το «ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ», δηλαδή η, κατά την παλαιά παράδοση, λιτάνευση της θαυματουργού Ι. Εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης από το παλαιό Μοναστήρι στην νέα Ι. Μονή στο Χιλιομόδι Κορινθίας.

Της Ι. Λιτανεύσεως προηγήθηκε η Ιερά Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο, στον χώρο του «παλαιομονάστηρου», χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιεροθέου και συγχοροσταντούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου, ο οποίος και παρεχώρησε στον παρευρεθέντα Πανοσ. Αρχιμ. π. Αχίλλειο Τσούτσουρα, Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως Λαρίσης, την διακονία του Θείου λόγου. Ο π. Αχίλλειος στο κήρυγμά του με ευφράδεια και αναφορά στους Πατέρες της Εκκλησίας αναφέρθηκε στο σεπτό Πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου και στην ζωοπάροχο ταφή και την Μετάσταση Της, τονίζοντας ότι όταν ζούμε και κάνουμε το θέλημα του Κυρίου μας, κόψουμε τα πάθη και τις αδυναμίες μας, τότε κι εμείς μπορούμε να «κληρονομήσουμε» την αιωνιότητα, βιώνοντας τον θάνατό μας ως κοίμηση και μετάσταση από τα επίγεια στα επουράνια.

Τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτης πλαισίωσαν στην Ι. Λιτάνευση Ιερείς από την Ι. Μητρόπολή μας και από άλλες Ι. Μητροπόλεις, Μοναχές από τα Μοναστήρια της περιοχής, ενώ συμμετείχαν σύσσωμοι οι Τοπικοί πολιτικοί Άρχοντες.

Μετά το πέρας του Οδοιπορικού και στην «πανηγυρίστρα» της Ι. Μονής ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος ευχαρίστησε από καρδιάς όλους όσοι συνέβαλαν και συμβάλλουν τόσα χρόνια για την επιτυχή έκβαση αυτής της παραδόσεως, το ΚΤΕΛ Κορινθίας και τους λεωφορειούχους, οι οποίοι δωρεάν μεταφέρουν τους πιστούς από το νέο προς το παλαιό Μοναστήρι, το πλήθος των πιστών, τις Αρχές του Τόπου, τον φιλόχριστο Στρατό, τον ευαγή Κλήρο, τις Μοναστικές Αδελφότητες και ευχήθηκε η Παναγία Μητέρα του Κυρίου μας να είναι σκέπη, βοήθεια και συνοδοιπόρος στις ανάγκες του Έθνους και των πιστών Χριστιανών.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ