Τώρα: Με NAVTEX και υπερπτήσεις η Άγκυρα προκαλεί συνεχίζοντας την καλλιέργεια έντασης

82

Η τουρκική αστική τάξη επιμένει να εντείνει τις προκλήσεις σε όλη την περιοχή, προσπαθώντας και έτσι να ενισχύσει τη θέση της σε μία περίοδο που δυναμώνει ολόπλευρα ένα σύνθετο αλισβερίσι για όλη τη Μέση Ανατολή, αλλά και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, τη Βόρεια Αφρική κ.λπ.

Σε συνέχεια του διαγγέλματος του Ρ. Τ. Ερντογάν για τη νέα χρονιά, των δηλώσεων του υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, αλλά αυτών του υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, η Άγκυρα δεσμεύει περιοχές για έρευνα μέσα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και την κυπριακή ΑΟΖ, ενώ με δεύτερη NAVTEX δεσμεύει περιοχή μεταξύ Λήμνου και Σαμοθράκης για άσκηση με πραγματικά πυρά.

Με οδηγία προς ναυτιλλόμενος που εκδόθηκε από την υδρογραφική υπηρεσία των τουρκικών ένοπλων δυνάμεων αναφέρει πως το ερευνητικό «Barbaros» και τα συνοδευτικά σκάφη «TANUX-1» και «R/V APOLLO MOON» θα διεξαγάγουν σεισμογραφικές μελέτες στην περιοχή, νότια του Καστελόριζου στην περιοχή που η ελληνική υφαλοκρηπίδα εφάπτεται με την κυπριακή ΑΟΖ.

Η NAVTEX ζητά από τα παραπλέοντα πλοία να διατηρήσουν απόσταση τουλάχιστον πέντε ναυτικών μιλίων από τον τουρκικό στολίσκο, ο οποίος θα ολοκληρώσει τις έρευνες το Σάββατο.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το Militaire.gr, με δεύτερη NAVTEX το τουρκικό πολεμικό ναυτικό δεσμεύει τη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λήμνου και Σαμοθράκης για άσκηση με πραγματικά πυρά στις 6 Γενάρη.

Την ίδια ώρα, σχηματισμός δύο μαχητικών F-16 της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας πραγματοποίησε υπερπτήσεις πάνω από το Φαρμακονήσι και τη νησίδα Παναγιά στους Φούρνους.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ