Μια όμορφη εκδήλωση έγινε χθες στην Κόρινθο… απο την Μικρασιατική Στέγη και τους Βορειοηπειρώτες-φωτό

92

Μια όμορφη εκδήλωση-βιβλιοπαρουσίαση έλαβε χώρα χθες το βράδυ στο θέατρο του Δημαρχείου Κορίνθου.
Σε μια συνδιοργάνωση της Μικρασιατικής Στέγης Κορίνθου και του συλλόγου Βορειοηπειρωτών Κορινθίας “ο Άγιος Δονάτος” παρουσιάστηκε το βιβλίο του Ηπειρώτη Θοδωρή Δεύτου “Το πέρασμα αντίκρυ”, όπου μέσα από την αφήγηση του συγγραφέα, δύο πονεμένα κομμάτια του Ελληνισμού ξαναζούν τις οδυνηρές στιγμές, άλλοι του ξεριζωμού, άλλοι τον χαμό αγαπημένων τους προσώπων, άλλοι της στέρησης της ελευθερίας και γενικά των δεινών που υπέφεραν οι λαοί αυτών των πατρίδων μας.
Η εκδήλωση αγκαλιάστηκε και τιμήθηκε με την παρουσία φορέων της πόλης μας, Μικρασιατών απογόνων, Βορειοηπειρωτών που έχουν εγκατασταθεί και ζουν στην πόλη μας, αλλά και πολλών Κορινθίων που η καρδιά τους χτυπά δυνατά στον πόνο των αδελφών Ελλήνων που υπέφεραν η υποφέρουν ακόμα και που ξεχασμένοι μόνοι τους παλεύουν χωρίς την βοήθεια της μάνας πατρίδας.
Η βραδιά αφιερώθηκε στην μνήμη του Κωνσταντίνου Κατσίφα και στολίστηκε με τους ήχους των πολυφωνικών τραγουδιών των Βορειοηπειρωτών αλλά και των χορών που παρουσίασαν οι δύο σύλλογοι.
Να είναι καλοτάξιδο το βιβλίο και ελπίζουμε η ανάγνωση του να ευαισθητοποιήσει τις καρδιές μας για τα δεινά των αδελφών Ελλήνων που ζουν εκτός της χώρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ