Μοντάλι για Ρέστη: «Είναι Ολυμπιακός αλλά επενδύει για να πετύχει στον Παναθηναϊκό»…!!!

94

Ο Ιταλός προπονητής, Τζιανπάολο Μοντάλι, που είχε περάσει από το βόλεϊ του Ολυμπιακού επί εποχής Κόκκαλη, επιβεβαίωσε ουσιαστικά την εμπλοκή του Βίκτωρα Ρέστη στην επιχειρηματική συμφωνία της Pan Asia με τον Γιάννη Αλαφούζο.

«Όλοι ξέρουν πως είναι Ολυμπιακός αλλά κάνει μεγάλη προσπάθεια για να βοηθήσει ένα σημαντικό κομμάτι του ελληνικού αθλητισμού», ανέφερε σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής, για τον φίλο του, Ρέστη και τη συμμετοχή του στις διοικητικές εξελίξεις της «πράσινης» ΠΑΕ

Οι δηλώσεις του Μοντάλι

Για τον Ρέστη: «Τον ευχαριστώ που με τιμά με τη φιλία του και που κάθε χρόνο με προσκαλεί στην Ελλάδα. Όλοι ξέρουν πως είναι Ολυμπιακός αλλά κάνει μεγάλη προσπάθεια για να βοηθήσει ένα σημαντικό κομμάτι του ελληνικού αθλητισμού. Δεν θα βάλει τον επιχειρηματικό εγωϊσμό του, την φήμη του και τα χρήματα του για να αποτύχει. Ο Παναθηναϊκός είναι τεράστιο μέγεθος όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη. Στον σύγχρονο επιχειρηματικό κόσμο αυτό που μετράει είναι οι αξιόπιστες επενδύσεις και τα σοβαρά επιχειρηματικά πλάνα. Οι οπαδοί το βλέπουν συναισθηματικά αλλά οι αγορές και ο ανταγωνισμός στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο δεν χωρά συναισθηματισμούς. Είδατε πόσο χαμηλά έφτασε ο Παναθηναϊκός. Αυτό επηρέασε τον ελληνικό αθλητισμό. Το εγχείρημα του κυρίου Ρέστη με τον Πιεμπονγκσάντ είναι πολύ σημαντικό και αξίζει συγχαρητηρίων».

Για τον Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ: «Γνωριστήκαμε μέσω του Ρέστη στην Ιταλία. Με ρωτούσε συνέχεια για την Ελλάδα. Έχω αποκομίσει πολύ καλή εντύπωση. Είναι επαγγελματίας με εμπειρία στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Έχει επαγγελματική νοοτροπία. Έχει και άλλες ομάδες ποδοσφαίρου. Μου έκανε πολλές ερωτήσεις. Μιλήσαμε για πολλά θέματα. Έχει ξεκάθαρες ιδέες. Το προφίλ που έχει δημιουργήσει στην Ευρώπη και η εμπειρία του θα βοηθήσει πολύ. Έχει σχεδιάσει πολλά και εφόσον τα υλοποιήσει θα αναβαθμίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Είναι πολύ καλό να έρχονται τέτοιοι επιχειρηματικοί παράγοντες που θέλουν να φέρουν αλλαγές και κυρίως επενδύσεις στις υποδομές. Είναι σημαντικό να έρθουν ξένα κεφάλαια. Θέλω να δώσω αισιοδοξία στους Έλληνες. Θα έρθουν καλύτερες μέρες αρκεί να υπάρχει εξωστρέφεια. Πάντα έπαιζα με μεγάλους αντιπάλους και πάντα στόχευα σε αυτό που οι άλλοι θεωρούσαν ακατόρθωτο. Όσο πιο μεγάλος είναι ο στόχος. Όσο πιο μεγάλος είναι ο αντίπαλος τόσο πιο μεγάλη είναι η νίκη».

Για τις ελληνικές ομάδες και τον Σαββίδη: «Όλοι θα έχουν κέρδος από έναν δυνατό Παναθηναϊκό και κυρίως οι ανταγωνιστές του. Οι πρόεδροι και οι επενδυτές των συλλόγων πρέπει να οικοδομήσουν στενή επικοινωνία και εμπιστοσύνη. Επενδύουν στο ίδιο προϊόν. Είναι θετική συγκυρία η παρουσία του Ιβάν Σαββίδη στον ΠΑΟΚ. Πρέπει όλοι να έχουν συνεργασία. Οι ελληνικοί σύλλογοι καλλιεργούν όλα τα Ολυμπιακά σπορ. Αυτό δεν συμβαίνει αλλού στην Ευρώπη. Οι ελληνικοί σύλλογοι είναι μικρές ολυμπιακές επιτροπές και χρειάζεται καλή οργάνωση και πολύ χρήμα για να συντηρήσεις αυτούς τους συλλόγους. Συνεπώς κανείς δεν περισσεύει».

newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ