Νάντια Παναγοπούλου: «Να κρατήσουμε τον “ΑΣΠ Κόρινθος” στην κατηγορία»φωτό

81
Η αρχηγός της ΑΣΠ Κόρινθος, Νάντια Παναγοπούλου, ακτινογραφεί την ομάδα της και το νέο πρωτάθλημα σε συνέντευξη που παραχώρησε στο volleyball.gr.
Photo credits: Βασίλης Αδαμόπουλος
Η περσινή χρονιά αποτέλεσε το καλύτερο φροντιστήριο για την Κόρινθο στην Volleyleague.
Η ομάδα παρά τις δυσκολίες παρέμεινε στα μεγάλα σαλόνια και με εφόδια την εμπειρία και τα μαθήματα που πήρε από την πρώτη της συμμετοχή, ετοιμάζεται να κάνει το επόμενο βήμα στον φετινό μαραθώνιο. «Με διάθεση και δουλειά πρέπει να κρατήσουμε την Κόρινθο στα σαλόνια» λέει χαρακτηριστικά η αρχηγός Νάντια Παναγοπούλου ελπίζοντας ότι οι αντίπαλοι θα τα βρουν σκούρα διαβαίνοντας τον Ισθμό.
Η μετάβαση από τα φιλικά στα επίσημα παιχνίδια φέρνει ανυπομονησία και στην Κόρινθο;
Όχι μόνο εγώ αλλά όλα τα κορίτσια ανυπομονούμε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Δεν είχαμε πολύ καλή παρουσία στα φιλικά παιχνίδια αλλά πιστεύω ότι είδαμε τα λάθη μας και θα τα διορθώσουμε στις προπονήσεις για να μπορέσουμε να έχουμε ένα καλό πρόσωπο στο πρωτάθλημα που έρχεται.
Τι ήταν αυτό που δεν πήγε καλά στα φιλικά και θα θέλατε να διορθώσετε;
Είχαμε αρκετούς τραυματισμούς και στα περισσότερα φιλικά η ομάδα έπαιξε με ελλείψεις. Αυτό λοιπόν που πρέπει να διορθώσουμε είναι η συνεργασία. Να βρεθούμε στο γήπεδο, να αποκτήσει χημεία η ομάδα. Αυτό θα γίνει μέσα από τις προπονήσεις.

Νέος κόουτς ο Βαγέλλης Περόπουλος και νέα φιλοσοφία για την Κόρινθο;
Και νέος προπονητής και νέος βοηθός, γενικά πολλά νέα άτομα στην ομάδα. Άπαντες δείχνουν προθυμία να πάνε την Κόρινθο ένα βήμα παραπάνω από πέρσι. Το πιστεύουμε όλοι στην ομάδα ότι θα πάμε καλύτερα. Η περσινή χρονιά ήταν μια πολύ μεγάλη εμπειρία για μας. Είδαμε όλες τις ομάδες, μάθαμε αρκετά πράγματα για την κατηγορία και μάθαμε πως μέσα από την δουλειά και διορθώνοντας τα λάθη μας μπορούμε να σταθούμε στην Volleyleague.
Τι σας δίδαξε η περσινή χρονιά;
Το βασικότερο που μάθαμε είναι ότι το επίπεδο είναι διαφορετικό. Για να κρατηθείς και να είσαι αξιοπρεπής στην Volleyleague χρειάζεται περισσότερη δουλειά στο γήπεδο.
Ποιο είναι το πλεονέκτημα της Κορίνθου; Πολλοί λένε για το οικογενειακό κλίμα, την διοίκηση και την εξέδρα. Εσύ τι λες;.
Και τα τρία ισχύουν. Έχουμε οικογενειακό κλίμα, έχουμε μια διοίκηση που προσπαθεί να λύσει όλα μας τα προβλήματα και έχουμε και τους φιλάθλους μας που μας στηρίζουν όπου και αν παίζουμε. Ακόμη και στα φιλικά παιχνίδια ο κόσμος ήταν δίπλα μας. Το σημαντικότερο για μένα είναι ότι παρά το γεγονός ότι η Κόρινθος είχε ήττες στο περσινό πρωτάθλημα ο κόσμος δεν έφυγε ποτέ από δίπλα μας.

Στόχος της Κορίνθου είναι η γρήγορη παραμονή όπως και πέρσι;
Με αυτόν τον στόχο ξεκινάμε. Η παραμονή είναι το πρώτο μας μέλημα. Από κει και ύστερα όσο πιο γρήγορα σωθούμε τόσο καλύτερα θα είναι για μας. Θα θέλαμε να φθάσουμε ψηλότερα από πέρσι και μακάρι να τα καταφέρουμε.
Τι θα πεις στις συναθλήτριες σου στα αποδυτήρια πριν την έναρξη του πρώτου επίσημου αγώνα της Volleyleague;
Είναι οι συμβουλές που όλες μας πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας όταν αγωνιζόμαστε. Να παίξουμε με όρεξη, να ευχαριστηθούμε το παιχνίδι και να παίζουμε η μία για την άλλη. Επίσης πολύ σημαντικό είναι στα δύσκολα να είμαστε όλες μαζί και να μην μας παίρνει από κάτω. Η ψυχολογία στο γυναικείο βόλεϊ είναι ότι  το πιο σημαντικό.

Όλες οι κοπέλες που μίλησαν στο αφιέρωμα κάνουν λόγο για ανταγωνιστικότερο πρωτάθλημα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Συμφωνείς;
Εννοείται. Όλες οι ομάδες έχουν κάνει καλές προσθήκες και θα δούμε ωραίο βόλεϊ με δυνατές ομάδες. Ο Ολυμπιακός ξεχωρίζει και πάλι αλλά θα έχει περισσότερη κόντρα από κάθε άλλη χρονιά.
Οι επιτυχίες της Εθνικής ομάδας το καλοκαίρι μπορούν να βάλουν σε διαφορετική, καλύτερη, τροχιά το ελληνικό βόλεϊ;
Μακάρι, το ελπίζω. Βγαίνουν νέες παίκτριες, τα ταλέντα αξιοποιούνται καλύτερα και είναι πολύ σημαντικό που τα μικρά παιδιά αρχίζουν και έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις ομάδες τους. Η Εθνική βρίσκεται στο σωστό δρόμο και οι επιτυχίες της θα βοηθήσουν και το πρωτάθλημα και το άθλημα.

Πηγή: volleyball.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ