Νέα κατολίσθηση στο Ναυάγιο της Ζακύνθου… στο χορό των Ρίχτερ και σήμερα το Νησί

82

Στον χορό των Ρίχτερ βρίσκεται και σήμερα η Ζάκυνθος. Οι επιστήμονες αναμένουν ένα ακόμη ισχυρό μετασεισμό, της τάξεως των 5,8 Ρίχτερ, απαραίτητο για την εκτόνωση του φαινομένου.

Ο καθηγητής Γεωλογίας και Πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμης Λέκκας, ανέφερε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ακόμη ότι ο σεισμός αυτός θα πρέπει να σημειωθεί τις επόμενες μέρες, ώστε να επανέλθει το νησί στην κανονικότητα. Τόνισε πάντως ότι ο σεισμός αυτός δε θα είναι μεγάλος σε ενέργεια, ενώ πρόσθεσε ότι τα αρμοδία συνεργεία καταγράφουν τις ζημιές ήδη από την Παρασκευή.

Ο ίδιος τόνισε ότι από το φαινόμενο περαιτέρω ζημιές υπέστη και η παραλία ναυάγιο, ενώ ανέφερε ότι υπάρχουν προβλήματα κατολισθήσεων σε Κρυονέρι, Παναγούλα αλλά και στο Κάστρο της Μπόχαλης. Στην περιοχή του ναυαγίου της Ζακύνθου συγκεκριμένα, ολόκληροι βράχοι έχουν αποκολληθεί και πέσει στην θάλασσα, αλλάζοντας το χρώμα της.

Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί πάνω από 60 σεισμικές δονήσεις, αρκετές εκ των οποίων είναι πάνω από 4 Ρίχτερ. Πάντως εώς τώρα η μετασεισμική ακολουθία εξελίσσεται ομαλά, και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους κατοίκους της Ζακύνθου.

Οι επιστήμονες θα εγκαταστήσουν δίκτυο φορητών σεισμογράφων σε Ζάκυνθο, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία, με στόχο τη λεπτομερή και πλήρη καταγραφή της μετασεισμικής δραστηριότητας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ