Νίκος και Ζωή Κωνσταντοπούλου: Η απόφαση οπλίζει το χέρι του επόμενου Κορκονέα

99

Αιδώς… Είναι από αυτές τις στιγμές που δεν θες να λέγεσαι Έλληνας. Δολοφόνοι εκτός φυλακής και τα θύματα να λοιδορούνται μέχρι και την τελευταία στιγμή.

Κι όμως η Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει δίκιο. Η απόφαση – βόμβα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας που ανοίγει διάπλατα την πόρτα της ελευθερίας για τον δολοφόνο Κορκονέα, είναι σκανδαλώδης. Προδιαγεγραμμένη θα λέγαμε εμείς, καθώς οι απανωτές αναβολές πέτυχαν τον σκοπό τους.

Ναι, “η απόφαση οπλίζει το χέρι του επόμενου Κορκονέα” και αυτό καθώς το δικαστήριο έκρινε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου του αστυνομικού – δολοφόνου και της ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος. Άκουσον – άκουσον, του νεκρού Αλέξη Γρηγορόπουλου, δηλαδή, που η “ανάρμοστη συμπεριφορά του” (σύμφωνα με το δικαστήριο) τον οδήγησε στον θάνατο.

Δυστυχώς η δικαιοσύνη με την απόφασή της να βρεθεί εκτός φυλακής ο Επαμεινώνδας Κορκονέας λοιδορεί τον νεκρό μέχρι και αυτή την ώρα και ουδείς θέλει να πιστέψει πώς κυριάρχησε μια τέτοια απόφαση.

Προκαλεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα, παραβιάζοντας κάθε κοινή λογική και θα μείνουμε για την ώρα σε όσα είπε ο δάσκαλος του Γρηγορόπουλου, μόνο και μόνο για να μην το ξεχάσουμε ποτέ. “Ο Αλέξης δεν προκάλεσε” και μια σφαίρα στο στήθος ενός αστυνομικού με… σύννομο πρότερο βίο τον άφησε νεκρό.

Είναι μια εν ψυχρώ δολοφονία που ψάχνει ακόμη τη δικαίωσή της.

news247.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ