ΝΑΤΟ: «Να τα βρείτε μόνοι σας για το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών – Η Τουρκία είναι πολύτιμος σύμμαχος»

104

«Νίπτει τας χείρας του το ΝΑΤΟ για το θέμα των δύο συλληφθέντων από την Τουρκία, Ελλήνων στρατιωτικών στον Εβρο.

Ο γενικός γραμματέας της βορειοατλαντικής συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξή του στο τουρκικό πρακτορείο Anadolou ξεκαθάρισε πως «πρόκειται για ένα ζήτημα το οποίο πρέπει να λύσουν

αποκλειστικά η Ελλάδα και η Τουρκία».

Περισσότερα ΕΔΩ:


Ο κ. Στόλτενμπεργκ που αναφερόμενος στην Τουρκία είπε ότι συνεχίζει να είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος του ΝΑΤΟ,

«Η Τουρκία συνεισφέρει στη συλλογική μας ασφάλεια, στις αποστολές και επιχειρήσεις μας με πάρα πολλούς τρόπους. Ευχαριστώ γι’ αυτό την Τουρκία. Οι ανησυχίες της χώρας για την ασφάλειά της είναι θεμιτές» πρόσθεσε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ.

Αυτοί είναι οι «σύμμαχοι». Πως άλλωστε θα έρθει κλιμάκωση και σύγκρουση στο Αιγαίο;

Ούτε χαρτομάντηλο για τα δάκρυά τους δεν τους άφησαν οι Τούρκοι! Τι αποκαλύπτουν οι συγγενείς των στρατιωτικών

Σύμφωνα με πηγές τα μέτρα ασφαλείας στις φυλακές ήταν κάτι παραπάνω από αυστηρά. Στους γονείς οι Τούρκοι, πήραν ακόμα και το αποτύπωμα από την ίριδα των ματιών τους (!) πριν τους αφήσουν τα δουν τα παιδιά τους!

Δεν τους άφησαν να έχουν τίποτα μαζί τους, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους με τα παιδιά τους. Τους πήραν τις τσάντες που κρατούσαν ενώ τους πήραν ακόμα και τα χαρτομάντηλα που είχαν μαζί τους, για να σκουπίζουν τα δάκρυά τους!

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι γονείς άφησαν χρήματα για τα παιδιά τους στο ειδικό ταμείο που υπάρχει στις φυλακές. Τα χρήματα αυτά μπορούν να τα αξιοποιούν οι κρατούμενοι, αγοράζοντας από το κατάστημα που υπάρχει μέσα, αντικείμενα που χρειάζονται.

Τα χρήματα αυτά, οι δύο Έλληνες κρατούμενοι τα χρησιμοποίησαν για να αγοράσουν τσιγάρα αλλά και μια μπάλα για να περνούν τις ώρες τους στη φυλακή, καθώς δεν προαυλίζονται με τους υπόλοιπους κρατούμενους. Βγαίνουν μόνοι τους, σε έναν χώρο που θυμίζει μπαλκόνι.

Επίσης, οι γονείς, τους πήγαν τρία βιβλία ενώ σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, χρειάστηκε οι γονείς του Δ. Κούκλατζη να περιμένουν να ολοκληρωθεί το επισκεπτήριο και του Α. Μητρετώδη που έγινε σε διαφορετικό χρόνο.

Τους είδαν πρώτη φορά χωρίς τζάμι

Ήταν η πρώτη φορά που οι γονείς είδαν τα παιδιά τους από κοντά, χωρίς να τους χωρίζει το ειδικό τζάμι ασφαλείας και μπόρεσαν να τα αγκαλιάσουν. Οι δύο Έλληνες είναι καλά στην υγεία τους ωστόσο συνεχίζουν να αγωνιούν για το μέλλον τους…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ