Ντροπιαστικό: Ιερέας αρνήθηκε να κοινωνήσει παιδιά με πολλαπλές αναπηρίες- Ο λόγος ; “Δεν καταλαβαίνουν”!!!

97

Με τη δικαιολογία ότι «δεν καταλαβαίνουν», ιερέας αρνήθηκε να κοινωνήσει ΑΜΕΑ, σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν η συνοδοί τους.

Το περιστατικό είναι ένα πρωτοφανές φαινόμενο κοινωνικού ρατσισμού σε βάρος παιδιών με αναπηρία….  Αν ακολουθήσουν όλοι οι ιερείς την λογική του συγκεκριμένου , τα μωρά  δεν θα πρέπει να κοινωνούν ;

Το περιστατικό, όπως αναφέρει ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, έλαβε χώρα στις στρατιωτικές κατασκηνώσεις του Κέντρου Αποκατάστασης Απωλειών Υγείας (ΚΑΑΥ) Λεπτοκαρυάς στα τέλη Ιουλίου.

Οι συνοδοί των παιδιών, οργισμένοι, καταγγέλλουν τη συμπεριφορά του ιερέα και παραθέτουν όσα τους είπε.

«Μου είπε ότι αυτά τα παιδιά είναι χαζά και ότι δεν καταλαβαίνουν», είπε στον σταθμό ένας εκ των συνοδών, προσθέτοντας πως ο παππάς συνέχισε λέγοντάς του ότι τα παιδιά  «σύντομα να πεθάνουν και θα πάνε στον παράδεισο, έτσι δεν χρειάζεται».

«Δεν χρειάζεται να κοινωνήσουν γιατί δεν έχουν αμαρτίες», σημείωσε άλλη συνοδός αναφερόμενη στα όσα της είπε ο ιερέας. Η ίδια τόνισε πως της ζήτησε να εγγυηθεί ότι τα παιδιά δεν θα φτύσουν την θεία κοινωνία και ακόμη και όταν εκείνη το εγγυήθηκε, αρνήθηκε να τα κοινωνήσει.

«Φτάνοντας εξοργισμένοι στην κατασκήνωση (σ.σ. οι συνοδοί), παραθέσαμε στην πρόεδρο του ΚΚΠΠΚΠ (Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας) τα γεγονότα και χωρίς να χάσει χρόνο πήγε στον διοικητή της μονάδας των ΚΑΑΥ για να διευθετήσει το θέμα. Το ζήτημα πήρε μεγάλη έκταση, φτάνοντας μέχρι και τον ταξίαρχο, ο οποίος και επισκέφθηκε την κατασκήνωσή μας με σκοπό να μας γνωρίσει και να ζητήσει συγγνώμη για την απαράδεκτη συμπεριφορά του παπά», ανέφεραν οι συνοδοί, μιλώντας στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Η πρόεδρος του ΚΚΠΠΚΠ, Συλβάνα Καρασαββίδου, επιβεβαίωσε, μιλώντας στο ίδιο μέσο, τα καταγγελλόμενα, τονίζοντας ότι, «παρά την παρέμβαση του ταξίαρχου που είπε ότι θα γίνει αναφορά γι’ αυτό στον υπουργό Άμυνας, ο ιερέας παρέπεμψε στον δεσπότη (τον μητροπολίτη Κίτρους Πλαταμώνος Γεώργιο, στον οποίο όμως θα φτάσει και η καταγγελία του Κέντρου), ενώ ακόμη και μετά την παρέμβαση του στρατηγού ο ιερέας δεν μεταπείστηκε».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ