Νύχτα-εφιάλτης για τη Μάνδρα: Πλημμύρισαν οι δρόμοι, ανάστατοι οι κάτοικοι [εικόνες & βίντεο

111

Λίγους μήνες μετά τις φονικές πλημμύρες με 24 νεκρούς στην Μάνδρα Αττικής, η σημερινή βροχόπτωση ξύπνησε εφιαλτικές μνήμες. Η νύχτα ήταν δύσκολη για τους κατοίκους της περιοχής, με την πυροσβεστική να δέχεται δεκάδες κλήσεις.

Οι δρόμοι πλημμύρισαν ξανά μετά την ισχυρή βροχόπτωση και δημιουργεί προβλήματα στην μετακίνηση, καθώς από τα έργα που δεν έχουν τελειώσει ακόμη, υπάρχει πολύ χώμα και αρκετοί τσιμεντόλιθοι στους δρόμους της Μάνδρας. Η βροχή ήδη έχει παρασύρει κάδους και φερτά υλικά από τους δρόμους και τις σημάνσεις για τα έργα.

Επί ποδός πυροσβεστική και ΕΜΑΚ

Η πυροσβεστική έχει δεχθεί 45 κλήσεις για άντληση υδάτων και παροχή βοήθειας σε Μάνδρα, Μέγαρα και Νέα Πέραμο, ενώ επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 20 οχήματα. Παράλληλα, στη Μάνδρα υπάρχει για προληπτικούς λόγους ένα ερπυστριοφόρο και μια βάρκα με δύτες της 1ης ΕΜΑΚ.

Διακοπή κυκλοφορίας

Η Τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων στην Παλαιά Εθνική οδό στον κόμβο της Μάνδρας και στην ΠΕΟ Αθηνών-Κορίνθου στο 34ο χιλιόμετρο, καθώς και στις οδούς Κοροπούλη και Ρόκα. Πρόκειται για τους δρόμους που είχαν χάσει τη ζωή τους κάτοικοι της Μάνδρας τον περασμένο Νοέμβριο με τις φονικές πλημμύρες.

Εγκλωβίστηκαν σε οχήματα, ανέβηκαν σε ταράτσες

Σε δέκα περιπτώσεις, χρειάστηκε η επέμβαση πυροσβεστών, προκειμένου να απεγκλωβιστούν πολίτες από οχήματα που είχαν ακινητοποιηθεί, αλλά και για να απομακρυνθούν από ταράτσες όπου κατέφυγαν για ασφάλεια.

Μέχρι στιγμής, όπως αναφέρουν οι κάτοικοι, δεν έχουν γίνει ούτε τα βασικά αντιπλημμυρικά έργα και σε κάθε βροχή ανεβαίνει επικίνδυνα η στάθμη του νερού. Για τις επόμενες ώρες υπάρχει φόβος για επιδείνωση του καιρού που θα προξενήσει μεγαλύτερα προβλήματα.

ΝΔ: Μια λέξη μόνο για κυβέρνηση-Δούρου: Ντροπή!

«Η Μάνδρα πάλι πλημμύρισε. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, όπως τον Νοέμβριο. Σπίτια και καταστήματα παραδόθηκαν πάλι στη λάσπη», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και προσθέτει: «Μία λέξη υπάρχει μόνο για αυτήν την κυβέρνηση και την περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου: Ντροπή».

Κάτοικοι της Μάνδρας περιγράφουν την τραγική κατάσταση, μιλώντας στο iefimerida.gr

Σύμφωνα με το meteo και αύριο Τετάρτη 27/06 τις προμεσημβρινές ώρες περιμένουμε ισχυρές βροχοπτώσεις στην περιοχή.

iefimerida.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ