Ξέσπασε ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ… η Παράταξη λεηλατείται, τεμαχίζεται, υποτάσσεται… Άρχισαν τα όργανα Φώφη

104

Αρχίζουν να ανοίγουν στόματα στο ΚΙΝΑΛ!

Βγαίνουν όλο και περισσότερα στελέχη και τα βάζουν με την ηγεσία του κόμματος, δηλαδή την Φώφη Γεννηματά.

Σε άρθρο του ο Κώστας Ξυλούρης, γράφει τα… χειρότερα! Ζητάει δε συνέδριο, όπου τα πάντα θα ξεκινήσουν από την αρχή!

Χαρακτηριστικό το απόσπασμα:

«…Κατά κοινή ομολογία, ο προσανατολισμός μερίδων της βάσης της Παράταξης είτε προς τη ΝΔ είτε (περισσότερο) προς το ΣΥΡΙΖΑ είναι συγκυριακός, αποτέλεσμα ειδικών συνθηκών και δεν βασίζεται σε πολιτική ταύτιση με τα κόμματα αυτά. Προέκυψε ως επιλογή ανάγκης, με βάση διλήμματα της συγκεκριμένης στιγμής. Δεν αποτελεί μόνιμη επιλογή και δεν έχει τα χαρακτηριστικά της κατάθεσης μακροπρόθεσμης εμπιστοσύνης στους μεν ή στους δε.

Οφείλεται κυρίως στην πολιτική αποτυχία του Κινήματος Αλλαγής να εκπροσωπήσει συνολικά τη βάση της Παράταξης.

Η αποτυχία αυτή επικεντρώνεται στην αδυναμία άρθρωσης αυτόνομου και παρεμβατικού λόγου από την ηγεσία του ΚΙΝ.ΑΛ. Είτε επειδή δεν έχει τα πολιτικά επιχειρήματα για να το πράξει, είτε γιατί δεν έχει τη βούληση να το κάνει (επιλέγοντας να είναι ένα «διαφορετικό» ΚΚΕ), το αποτέλεσμα είναι το ίδιο:

 Η Παράταξη λεηλατείται, τεμαχίζεται, υποτάσσεται.

Φτάνει πια! Απαιτείται, εδώ και τώρα, η ριζοσπαστική επανίδρυση του κόμματος που εκφράζει ιστορικά την Παράταξη, τις ελληνικές δημοκρατικές και σοσιαλιστικές δυνάμεις, τη μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία του Ελληνικού λαού.

Ένα κόμμα που δεν έχει σαφή και ξεκάθαρο προσανατολισμό παλινδρομεί αμήχανα σε θολό τοπίο και δεν μπορεί να προσδιορίσει βασικές

 αρχές ανιχνεύοντας το μέλλον του.

Θεωρούμε ότι:

  • Η επανίδρυση του κόμματος πρέπει να γίνει σε μία ξεκάθαρη απάντηση στο ποιους θέλουμε να εκπροσωπήσουμε; Είναι ο κόσμος της παραγωγικής εργασίας, διανοητικής και χειρωνακτικής, της πολιτιστικής δημιουργίας, της τεχνολογικής καινοτομίας και της οικολογικής ευαισθησίας. Δεν έχουμε σχέση με τους λαθρεπιβάτες και μεταπράτες της εξουσίας, την παρασιτική οικονομία, τους κρατικοδίαιτους «μεσολαβητές» συμφερόντων, τους φορείς της «μαύρης» ή «γκρίζας» οικονομικής δραστηριότητας.
  • Βασική αρχή πρέπει να είναι: όλα από την αρχή, όλα από τα κάτω. Οι διαδικασίες επανίδρυσης,μέσα από ένα Ανοιχτό Συνέδριο πρέπει να είναι ανοιχτές στα μέλη και τους φίλους χωρίς ίντριγκες και ελεγχόμενους μηχανισμούς με κλειστά μητρώα. Διάλογος σε όλα τα επίπεδα, συμμετοχή της βάσης στις αποφάσεις, κανένας συμβιβασμός στη δημοκρατική αρχή της εκλογής σε θέσεις ευθύνης, θεσμική (κι όχι αρχηγική) λειτουργία του κόμματος…».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ